To NM-finaler på en dag for BK Svømming

Syvende best: Eirik Midtun hadde syndende beste tid inn i finalen på 100 m rygg under kortbane NM. Dette er hans første NM som senior. Foto: Rune Helle

Syvende best: Eirik Midtun hadde syndende beste tid inn i finalen på 100 m rygg under kortbane NM. Dette er hans første NM som senior. Foto: Rune Helle

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Både Eirik Midtun (19) og Jenny Halden (17) svømte seg inn til finale på 100 meter rygg da senior NM i svømming startet i Bergen. De to BK-svømmerne var storfornøyde med det.

DEL

Dette var bra. Jeg har en god følelse, selv om jeg var litt bak min personlige rekord i forsøket, oppsummerte Erik etter 58,03 i Bergen.

– Mer enn godkjent, men langt fra hundre prosent, sier BK-gutten som har et mål om å senke sin pers (57,60) ganske så kraftig i løpet av dagen. Tredje beste tid inn i finalen var på 57,10.

Eirik hadde sjuende beste tid, men det var tett foran ham. De tre i tet var et stykke foran de øvrige.

Eirik ble nummer seks på 100 meter rygg i det samme bassenget under hans siste junior NM like før jul.

– Det er tøffere i denne finalen, selv om det er fire juniorer kvalifisert, sier førsteårssenioren som slo fjorårets bronsevinner på distansen i sitt heat.

Debutant
NY PERS: Jenny Halden perset seg med to sekunder da hun fikk finale på 100 rygg. Foto: Rune Helle

NY PERS: Jenny Halden perset seg med to sekunder da hun fikk finale på 100 rygg. Foto: Rune Helle

Dette er Eirik sitt første senior NM på kortbane. Skader og sykdom gjør at han ikke har deltatt her tidligere.

– Mitt klare mål i helgen er å perse på alt, sier ryggspesialisten som også svømmer 100 medley. Det er under to uker siden Erik og de andre BK-svømmerne kom tilbake fra treningsleir i Danmark.

– Formen er sigende. Jeg er sterk i troen på at dette blir en bra helg, avslutter han.

Klar pers

Jenny Halden perset seg med to sekunder da hun tok den siste plassen i finalen på 100 meter rygg med 1.04.38. Hun ble også nummer 11 på 50 fri med 26,52. Også det en liten pers.

– En god start. Det gikk overraskende bra på ryggen. En finale her var i overkant, oppsummerer hun. Hun er normalt best på butterfly.

Nummer åtte

Begge BK-svømmerne ble nummer åtte og sist i sine finaler. Jenny perset på ny med 1.03,61 i finalen. Hun hadde 1-06,32 som pers før NM.

Eirik skuffet litt og ble også nummer åtte med 58.18. Han gjorde 58,03 i forsøket. Femteplassen gikk på 57,50, en tid han i forkant hadde håpet å straffe.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags