Gå til sidens hovedinnhold

SVs ideologiske skylapper

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Barnehagetilbudet i Kongsberg er et godt eksempel på hvordan en god miks av private og kommunale tilbud gir gode resultater. De driver godt sammen. De lærer av hverandre og sørger for at innbyggerne i Kongsberg har et godt barnehagetilbud!

Derfor er det litt underlig å lese SV sin kommentar der de hevder at kommersielle drivere bare er ute etter å tjene penger, at de ikke er opptatt av kvalitet og om hvor galt det kan gå når man slipper til disse.

Barnehagene i Kongsberg jo et bevis på det motsatte!

Stikk i strid med det SV hevder viser eksempelet vårt at miksen av private og kommunale barnehager bidrar til å gi et godt barnehagetilbud i kommunen vår.

Høyres ideologi handler om kvalitet og valgfrihet for den enkelte. Vi vil at folk skal ha muligheten til å velge selv. Derfor vil vi ha en god miks av private, ideelle og offentlige tilbydere enten det gjelder barnehager eller helsetilbudet i kommunen. For akkurat som vi har høye forventninger til helsetjenestene i en kommune tror jeg vi har minst like høye forventninger til barnehagene. Derfor er barnehagetilbudet i Kongsberg et godt eksempel på hvordan dette mangfoldet gir et godt tilbud til innbyggerne, og er med på å løse viktige velferdsoppgaver i kommunen!

Eierne av de private barnehagene er ikke velferdsprofitører. Tvert imot er de viktige bidragsytere i lokalsamfunnet og er med på å sikre at kommunen kan tilby et viktig velferdstilbud som barnehagen er. De bidrar i tillegg til tjenesteutvikling og er en arena hvor det offentlige lærer av de private og vis a versa.

Så nei SV, dette handler ikke om Høyres ideologiske kjepphester! Dette handler om hvordan vi sørger for at vi har gode velferdstilbud i kommunen og tjenester med høy kvalitet. Vi mener at vi trenger flere gode krefter som kan bidra til å løse kommunens oppgaver. Barnehagene er et eksempel på at vi må la flere slippe til. For meg er det heller et bevis på at SV er mer opptatt av hvem som driver tjenestene enn om de fungerer til beste for oss- og de som bruker dem.

Og dessuten, dersom en privat eller ideell aktør kan levere tjenester med samme eller bedre kvalitet uten at det koster skattebetalerne mer er det en god løsning for alle.

Bedre tjenester til folk og ikke ideologiske skylapper om eierskap er det viktigste for oss.

Kommentarer til denne saken