Gå til sidens hovedinnhold

Høyre, Frp og Venstre har gjort sykehusavtale

Artikkelen er over 5 år gammel

Høyre, Frp og Venstre vil presentere en felles avtale vedrørende nasjonal sykehusplan i dag. Presentasjonen finner sted i Oslo i formiddag.

Presenterer sykehusavtale i dag

Innholdet i avtalen vil presenteres på Stortinget i dag, 3. mars i en pressekonferanse på Stortinget. Lp har vært i kontakt med Høyre sentralt som bekrefter at det er gjort en avtale mellom de tre partiene.

Høyre, Frp og Venstre har til sammen 86 stemmer i Stortinget. De har derfor et knapt flertall på de øvrige som ikke er en del av den annonserte avtalen. Ap, KrF, Sp, SV og MDG, har til sammen 83 stemmer.

Kongsberg kommunestyre kom sent med innspill

Kvelden i forveien har Kongsberg kommunestyre blitt enige om en felles uttalelse til planen. Men nyheten om avtalen som kom i morges, tyder på at de tre regjeringspartiene har bestemt seg.

Sentrale sykehusforkjempere i kongsbergpolitikken, slik som Kjell Gunnar Hoff (Kongsberglista) har tidligere sagt til Lp at det hadde vært ønskelig med en felles uttalelse tidligere, men at det har vært viktig med bred politisk forankring.

Les også: Enstemmige om sykehuskrav

Mer makt til foretakene?

Det er ting som tyder på at avtalen vil innebære at sykehusforetakene får mer å si hva gjelder innholdet ved lokalsykehusene, så vel som de større sykehusene. Dette har både Kristin Ørmen Johnsen og statsråd Bent Høie antydet under innspurten i planarbeidet.

Det er lite som tyder på at Kongsberg sykehus vil bli nevnt spesifikt i dagens utspill. Det har imidlertid Sp lovet at de vil komme med når deres forslag til planendringer foreligger.

Det er åpenbart steile fronter på Stortinget omkring hvordan sykehusene skal organiseres. Da Bent Høie besøkte lokalsykehuset forleden, sa han at Per Olaf Lundteigens modell for fremtidens sykehus var farlig.

Se video:

Kommentarer til denne saken