Gå til sidens hovedinnhold

Synd ikke flere planlegger å flytte hjem etter studier

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter å ha studert i Oslo i snart 5 år skal jeg flytte tilbake til Kongsberg mot sommeren. Jeg ser derimot ut til å være den eneste jeg kjenner i vennegjengen som har samme plan. Dette gjør meg trist, fordi vi hadde så mange fine stunder sammen, og jeg føler at vi alltid har vært en fin og sammenspleiset gjeng.

De fleste som skal bli igjen i hovedstaden ser ut til å ha tatt det valget på grunn av karrieremulighetene som finnes der – andre rett og slett fordi de trives der, og fordi det er «der det skjer.» Og jeg skal ikke lyve. Jeg har selv underholdt tanken om å bli der etter endte studier. Men jo mer jeg tenker på hvor godt jeg egentlig har og alltid har hatt det i den lille bygda mi – når jeg kommer hjem til familien i ferien, og får treffe vennene mine som kommer hjem fra andre studiesteder – jo mer glede ser jeg at stedet gir meg. Det samme har visst flere oppdaget, siden flere unge flytter fra Oslo enn på lenge.

Boligdrømmen er dessuten mye mer oppnåelig i hjembyen. Oslo er jo Norges dyreste plass å bo. Jeg har lett litt rundt på Finn, og synes det er vanskelig å finne en liten leilighet på rundt 30 kvadratmeter for under 2 millioner i Oslo, mens det ligger flere ute i Kongsberg til 1-1,5 millioner. Med en boliglånskalkulator ser man da at lånet da blir dyrere, og at man trenger mer egenkapital.

Til slutt bør jeg vel bare innfinne meg med at flere i vennegjengen kommer til å bli i hovedstaden mens jeg drar hjem til Kongsberg. Jeg kommer nok alltid til å savne våre påfunn og våre gutteturer til Knutehytta og i Barmen-terrenget. Fortsatt er det nok en liten del av meg som skulle ønske at vi alle bare kunne dra tilbake til hjembyen og ha det slik som før.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.