Viken er stort og mangfoldig. Vi bor ved havet og på fjellet, i by og i bygd. Viken er variert og har noe å by på for alle. Om du liker tempoet i en by eller mulighetene i distriktet, trenger vi alle at det stedet vi har valgt å bo utvikler seg i takt med tiden. Byene i Norge får mer hjelp til den utviklingen, enn bygdene. Det er et klart resultat av åtte år med høyrepolitikk, og er ikke rettferdig. Det må være godt å bo i hele landet vårt.

Bygdene i Viken har sine ulike særpreg som gjør det godt å bo og leve akkurat der. Men vi kan gjøre mer for å bidra til utvikling også utenfor byene våre. Derfor vil fylkesrådet ta initiativ for at vi samler flere av våre virkemidler og sammen med kommunene utvikler gode bygder å leve i.

Vi har valgt å kalle det for bygdemiljøpakker. Innen 19. mars kan kommunene våre søke om å bli en av tre piloter skal velges ut for satsingen i 2021.

Vi ønsker utvikling i hele Viken. Bygdemiljøpakkene er en distriktssatsing der fylkeskommunen kan bidra til attraktive lokalsamfunn med trivsel og aktivitet i bygdene. Bygdemiljøpakkene er ikke en tilskuddsordning. I motsetning til bypakkene og byvekstavtalene følger det ikke statlige midler med ordningen. Heller ikke bompenger. Vi håper et regjeringsskifte kan gjøre det mulig å få nasjonale midler til bygdemiljøpakkene. I mellomtiden tar vi med oss erfaringene fra «pakketankegangen» som er brukt i byene. Temaene i bygdemiljøpakkene kan handle om alt fra næringsutvikling, samferdselsprosjekt, kulturutvikling eller lokalt utdanningstilbud. Vi må bli flinkere til å se ting i sammenheng og utnytte mulighetene samarbeid gir.

Mens Høyreregjeringa lukker øynene for bygdene og sentraliserer alt som sentraliseres kan, skal Viken være en motmakt til dette. Bygdene i Viken skal satses på. Bygdemiljøpakkene er et viktig verktøy for å samle gode krefter og skape utvikling i hele Viken.

Ønsker du å kommentere denne saken? Sett deg inn i våre nye kjøreregler først!

Kjøreregler for nettdebatten

Du er personlig ansvarlig for ytringer du publiserer, og det er en forutsetning at du viser høflighet for andre.

Dette er våre kjøreregler, og brudd på disse kan gi utestengelse:

  1. Du må bruke ditt fulle og reelle navn i profilen.
  2. Diskuter sak, ikke person. Nedsettende kommentarer om andre personer eller spekulasjoner i folks motiver tillates ikke.
  3. Trakassering, hatske utfall eller trusler aksepteres ikke.
  4. Du må holde deg til tema. Forsøk på å avspore eller ødelegge debatten på annet vis vil medføre at innlegg slettes.
  5. Gjentatte postinger av samme budskap/innlegg vil bli slettet.
  6. Hold en saklig tone og dokumenter sterke påstander.
  7. Skriv kort. Vi tillater maks ca 1.000 tegn inkludert mellomrom. Lengre innlegg må sendes oss som leserbrev.
  8. Bruk seriøse kilder. Vi sletter innlegg hvor man gjengir og/eller lenker til åpenbare konspirasjonsteorier samt innhold tilbakevist av anerkjente faktasjekkere.
  9. Du må følge norske regler for opphavsrett.

De komplette debattreglene finner du her.