Søndag kveld var festen slutt i Kongsberghallen.

En liten, men lykkelig gjeng Gimle-tilhengere kunne sette seg i bussen og dra hjem til byen mellom de sju fjell, mens drøyt 900 Miners-tilhengere tuslet ut i aprilkvelden litt skuffede.

Men tusen takk for festen, Kongsberg Miners!

Etter to sesonger med korona, som gjorde at basketsesongene ble nokså amputerte og uten et ordentlig sluttspill, så var det endelig mulig å spille om en kongepokal. En pokal som henger høyt i norsk idrett.

Oppgjørene mellom Miners og Gimle, som er de to storhetene på herresiden, og som lever i et elsk-hat-forhold ble så tette som ventet.

Ja, med unntak av den andre kampen, som i mine øyne ble en parodi grunnet dommernes avgjørelser og som Norges Basketballforbund til og med laget en aprilspøk ut av …

TV2 skrev om spillere som sparket etc., og det kan muligens hende. Jeg så bare tv-bildene fra oppgjøret.

I de kampene jeg har sett og det er de tre hjemmekampene, har begge lags spillere vært like «flinke» til å knuffe og dytte og krangle.

Slik er det på toppen, enten det er fotball eller håndball, lik det eller ei.

Det som har vært gledelig i sluttspillet er at publikummet har vendt tilbake.

Med nesten 1.000 tilskuere på tribunene søndag i siste semifinale, så viser det at interessen for Kongsbergs eneste eliteserielag er der fortsatt.

For det var det mange som var spente på etter koronatiden.

For å si det slikt, har det vært tynt på tribunene – i hvert fall i forhold til hva Miners er vant til, men som er langt flere enn noen av de andre klubbene trekker, men når det spisset seg til kom folket.

De som påstår at Gimle- og Bærum Basket-publikummet er bedre enn Miners' sitt må ha noen svære skylapper.

Søndag var det en som følger norsk basket tett, som hevdet at det var like mange tilskuere på kamper i Nadderudhallen (Bærums Baskets hjemmearena) som det var i Kongsberghallen.

Hva med nye briller?

For tenk hvilken stemning det hadde blitt hvis Miners og Bærum Basket hadde braket sammen i NM-finalen? For all del. Gimle var best og fortjener finaleplassen, men det blir neppe mange Gimle-tilhengere i Nadderudhallen og motsatt.

Uansett, så har Miners tross en haug av utfordringer levert en super sesong og det er bare å glede seg til en ny.

Det gjør i hvert fall jeg.