Vi har lagt et annerledes-år bak oss. I snart ett år har landet vært delvis stengt ned. Tiden har vært krevende, men vi opplever at alle, inkludert våre kunder, har håndtert situasjonen bra. Takk til alle dere som handler i Kongsberg: Takk for at dere har vist smittevernhensyn. Fortsett med det!

Da samfunnet stengte ned i mars, opplevde vi i dagligvarebutikker, som alle andre, en svært hektisk og usikker tid. Vi var på jobb da beskjeden om nedstengning kom, og den kom like overraskende på oss som alle andre. Plutselig var det stort trykk i våre butikklokaler. Likevel; vi erfarte at de aller fleste av våre kunder ikke hamstret og at dere, så godt dere klarte, holdt avstand til både oss og andre kunder. Og det har dere fortsatt med. I den nye tiden vi lever i, noterer vi at våre kunder har endret handlemønster for å ivareta både egne og andres helse. Vi opplever også at kundene følger de råd som er kommet med både sprit, avstand og munnbind. Vi er imponert over hvor raskt vi alle har innfunnet oss med svært inngripende endringer i egen hverdag.

Til alle våre ansatte, TUSEN TAKK! Det var med stor glede og stolthet vi delte ut en ekstraordinær bonus til dere på inntil kr 10.000 i desember. Er noe fortjent, så er det fortjent! Dere har vært navet i denne ekstreme situasjonen, og uten dere hadde ikke våre butikker levert nok varer til våre kunder i Kongsberg. Mens mange andre har hatt hjemmekontor og lite sosial kontakt, har dere stått i førstelinja hele veien. Dere har vært fysisk på jobb, dere har slått av en hyggelig prat med kunder – tross smitterisiko. Heldigvis har vi hatt veldig lite smitte blant våre ansatte. Det betyr at våre smittevernrutiner fungerer, og at kundene er flinke til å ta hensyn.

Også lokalmatprodusentene har hatt tøffe tider etter nedstengningen, ettersom mange av dem leverer varer til gårdsutsalg, restauranter og hoteller. Vi bestemte oss derfor for å løfte frem lokalmatproduktene, eller matskattene som vi kaller dem, i vår markedsføring og butikkeksponering. Vi takker våre kunder for at dere har puttet matskatter fra Elin’s drøm, Eventyrsmak, Skreppa, Epleblomsten, Eiker gårdsysteri og ASK gård i handlekurven. Dette bidrar til videreutvikling, og ikke minst trygge arbeidsplasser for matprodusentene i vår region.

Nå gleder vi oss til en hverdag hvor vi kan smile, veilede og inspirere våre kunder uten munnbind, en hverdag hvor vi kan samles til hyggelig lag hos byens spisesteder, en hverdag hvor vi igjen kan tilby våre kunder et sted å sitte og snakke om siste nytt. De siste dagene, med utbruddet av det muterte viruset, viser at vi fortsatt må vente en stund ut i 2021 på dette. Håndspriten vil vi nok ikke fjerne på lang tid, men vi får håpe at vi er på vei mot å fjerne viruset.

Ønsker du å kommentere denne saken? Sett deg inn i våre nye kjøreregler først!

Kjøreregler for nettdebatten

Du er personlig ansvarlig for ytringer du publiserer, og det er en forutsetning at du viser høflighet for andre.

Dette er våre kjøreregler, og brudd på disse kan gi utestengelse:

  1. Du må bruke ditt fulle og reelle navn i profilen.
  2. Diskuter sak, ikke person. Nedsettende kommentarer om andre personer eller spekulasjoner i folks motiver tillates ikke.
  3. Trakassering, hatske utfall eller trusler aksepteres ikke.
  4. Du må holde deg til tema. Forsøk på å avspore eller ødelegge debatten på annet vis vil medføre at innlegg slettes.
  5. Gjentatte postinger av samme budskap/innlegg vil bli slettet.
  6. Hold en saklig tone og dokumenter sterke påstander.
  7. Skriv kort. Vi tillater maks ca 1.000 tegn inkludert mellomrom. Lengre innlegg må sendes oss som leserbrev.
  8. Bruk seriøse kilder. Vi sletter innlegg hvor man gjengir og/eller lenker til åpenbare konspirasjonsteorier samt innhold tilbakevist av anerkjente faktasjekkere.
  9. Du må følge norske regler for opphavsrett.

De komplette debattreglene finner du her.