Tale er født og oppvokst på Kongsberg, men flyttet ut som 18-åring. Nå har jobben i KNF tatt henne hjem igjen. Hun kommer rett fra stillingen som event- og markedsansvarlig i Hovden Alpinresort.

– Jeg tror det blir vanvittig spennende å jobbe med Kongsberg Agenda. Det er så gøy å se en så fremoverlent holdning hos så mange lokale aktører. Det lover godt for kommende prosjekter og ikke minst å sette Kongsberg mer på kartet, sier Tale Til Laagendalsposten.

Daglig leder Wivi-Ann Bamrud forteller at Tale Gunnerud Steiners viktigste arbeidsområder i KNF vil bli å følge opp Kongsbergs reiselivs- og handelsstrategi.

– Hun skal også lede reiselivs- og opplevelsesbransjenes felles markedsaktiviteter, og ha ansvar for utvikling og gjennomføring av arrangementer, bransjeforum og andre nettverksarenaer. En viktig del av Tales jobb blir å lede ulike utviklingsprosesser og samarbeidsprosesser, forklarer Bamrud.

Mye erfaring

Tale har tatt en bachelor i Sport Management og har bred erfaring fra ulike eventer. Hun er festivalleder for Rekordfestivalen på Hovden. XGames Norway, Palmesus og foredrag om nettverksbygging er noe av det hun har brukt «fritiden» sin på fram til nå, opplyser KNF i en pressemelding.

Hun har studier i California og i Nederland, har sitt eget enkeltmannsforetak, Steyner, som jobber prosjektbasert med eventer og foredrag rundt om i Norge.

– Jeg gleder meg til å jobbe tett med næringslivet for å sette Kongsberg på kartet som destinasjon. Kongsberg er Teknologibyen, men det er viktig å fronte at byen er så mye mer enn det. Og alt henger sammen med alt, sier Tale

og fortsetter:

– Opplevelsesnæringen trenger overnattingsbedrifter, serveringsstedene skal sørge for at Kongsberg har gode måltider å tilby gjestene, og sammen med butikkene skal vi sørge for et rikt og hyggelig byliv som inviterer til lenger opphold hos oss.

Tale har også kjøpt hus i hjembyen og har endt opp med å kjøpe barndomshjemmet til selveste Tinius Olsen. Et hus uten strøm og innlagt vann. Mer om det prosjektet senere.

Les også

Arne Bjørnar selger barndomshjemmet til Tinius Olsen: – Jeg har mange gode minner herfra