KIF-gutten fikk det ikke helt til å stemme, da han hoppet 136,5 meter i førstehoppet, som holdt til 16. plassen.

27-åringen hoppet halvmeteren lenger i andreomgangen og ble til slutt nummer tretten.

10. seier

Verdenscupleder Halvor Egner Granerud vant sin 10. seier for sesongen og karrieren da han var best også i søndagens hopprenn i Klingenthal.

Granerud landet på 136 meter i 1. omgang. På anmodning fra Alexander Stöckl gikk han ned til avsats åtte og fikk opp 140,5 meter i finalen. Han lå på 2.-plass bak tyske Markus Eisenbichler etter den første omgangen, men seiret 0,7 poeng foran Bor Pavlovcic og 2,8 foran Eisenbichler.

Dermed er Granerud oppe i tosifret antall seirer i verdenscupen denne sesongen. Han tangerte med det Anders Jacobsen i antall verdenscuptriumfer totalt.

– Helt fantastisk. Det var litt varierende forhold i bakken. Det var stille til å begynne med, men så tok det seg opp etter hvert. Jeg valgte å gå ned en avsats både med tanke å sikkerheten og på at han ville kunne klare å sette nedslag med litt kortere hopp, sa landslagssjef Stöckl til NTB.

Eisenbichler landet på 141,5 meter i sitt siste svev og kunne ikke matche Granerud. Slovenske Pavlovcic, som lørdag fikk karrierens første pallpass, ble toer etter et svev på 146 meter.

Johansson henger med

Robert Johansson endte på fjerdeplass etter hopp på 140,5 og 138,5 meter. Han klatret en plass i finaleomgangen.

Daniel-André Tande ble nummer 12 og Thomas Aasen Markeng nummer 28. Begge rykket opp en plass da Domen Prevc ble diskvalifisert etter utstyrskontrollen.

Markeng hoppet for øvrig med lånte ski ettersom han ikke fikk med seg sine egne da han ankom Tyskland tidligere i uken.

Lindvik disket

Marius Lindvik og Johann Forfang kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen. Lindvik ble også disket for ureglementert hoppdress.

Neste oppgave for hopperne blilr renn i polske Zakopane neste helg. De rennene erstatter prøve-OL i Beijing. Granerud slet i bakken sist gang man hoppet der i januar.

– Nå drar han tidligere til Zakopane for å få litt bedre forberedelser der, opplyste Stöckl.

Lindvik vant rennet i Zakopane sist, mens Granerud endte helt nede på 23.-plass.

(©NTB)