– Det blir veldig moro. Det er en fin start å kunne gjøre comeback hjemme i Norge under helgens COC-renn i Midtstuen. Jeg gleder meg til å se hva mine beste hopp holder til. Det blir kult å konkurrere igjen, sier Tande i en pressemelding.

Trener Andreas Vilberg har fulgt opp Tande gjennom opptreningen. Tande går for seier, fastslår han.

– Det har vært en lang og tidkrevende vei tilbake for Daniel etter det stygge fallet i Planica. Det er gledelig at han nå er klar for å konkurrere igjen i Midtstuen. Dette er ikke en gjennomkjøring, Daniel er med for å vinne hopprenn, slår trener Andreas Vilberg fast.

Første renn på lenge

Det stygge fallet skjedde i en prøveomgang i forbindelse med verdenscupavslutningen i Slovenia. Tande punkterte lungen, brakk kragebeinet og pådro seg fire hjerneblødninger.

Mandag 23. august var han tilbake i hoppbakken og leverte sine første treningshopp.

Helgens konkurranse blir den første med internasjonale hoppere til stede siden Raw Air i mars 2020 da koronapandemien brøt ut.

Uttaket

Kongsberg-hopperen Tande får med seg disse elleve norske hopperne til helgens renn:

Anders Fannemel (Hornindal), Joacim Ødegård Bjøreng (Røykenhopp), Oscar P. Westerheim (Bækkelaget), Jo Rømme Mellingseter (Orkdal), Sølve Jokerud Strand (Vikersund), Eirik Leander Fystro (Leira), Benjamin Østvold (Lensbygda), Andreas Granerud Buskum (Lensbygda), Anders Ladehaug (Nordre Land), Fredrik Villumstad (Skimt), Bendik Jakobsen Heggli (Byåsen).

(©NTB)