Tande på pallen i Titisee-Neustadt

Av

Daniel-André Tande var tilbake på pallen, og til en knallgod andreplass i verdenscuprennet i tyske Titisee-Neustadt.

DEL

Halvor Egner Granerud har funnet tilbake til seierssporet og vant verdenscuprennet i tyske Titisee-Neustadt. Det var hans sjette seier for sesongen.

Granerud ledet med 4,9 poeng foran Daniel-André Tande etter 140 meter i 1. omgang. I finalen fikk Asker-hopperen 138 meter. Tande sikret norsk dobbeltseier. Det skilte 2,4 poeng mellom de to.

Granerud ble toer bak Kamil Stoch lørdag. Den polske hopperen fikk det derimot ikke til å stemme søndag, og den ferske hoppukevinneren endte på 17.-plass.

Tande revansjerte seg kraftig fra lørdagens helbom. Han fikk opp 138,5 meter under ikke helt ideelle vindforhold i første omgang. Han fikk gode stilkarakterer, og plusspoeng i vindkompensasjon ga 2.-plass. Han leverte også et godt finalehopp på 138 meter og tok innpå Granerud, men greide ikke å tukte ham.

Tredjeplassen gikk til østerrikeren Stefan Kraft, som med 138 og 136 meter var 8,1 poeng bak Granerud.

Marius Lindvik ble nummer fem. Han fikk opp 133,5 meter under tøffe forhold i 1. omgang, og det holdt til femteplass. I finalen forsvarte han plasseringen med 137 meter.

Robert Johansson hoppet 129 meter i 1. omgang og la på en halvmeter i finalen. Det ga ham 20.-plass.

Johann André Forfang fikk en oppløftende 13.-plass lørdag, men greide bare 124,5 meter i søndagens ene svev. Det holdt ikke til å få hoppe i finalen i yndlingsbakken. Han endte på 34.-plass.

Neste verdenscuprenn går i polske Zakopane lørdag og søndag.

(©NTB)

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken