Den olympiske storbakkemesteren leverte hopp på 232,5 og 226,5 meter. Det siste klarte Lindvik under krevende forutsetninger. Mange av konkurrentene før ham slet med å hoppe langt nok.

– Dette kommer til å bli veldig spennende. Kraft er en veldig god skiflyger, men han skal få kamp, lovet Lindvik i et intervju med NRK.

Etter første omgang ledet romerikingen med 7,3 poeng på Anze Lanisek. Da fikk Lindvik både gode stilpoeng og kompensasjon for nedsatt fart.

Robert Johansson var blant dem som trøblet i VMs andre omgang. Han falt fra fjerde- til sjetteplass på en dag han noterte svev på 231 og 206 meter.

Tande trenger tid

Rett i forkant av åpningsrennet slo Johann Forfang til med 243 meter i prøveomgangen. Dessverre for tromsværingen fikk han tunge forhold i begge sine konkurransehopp (223 og 212 meter). Det rekker til en 9.-plass.

Daniel-André Tande fikk ikke fram de lange hoppene han drømte om i VM-åpningen. Han er på 23.-plass etter å ha greid 197,5 og 201,5 meter. For snart ett år siden falt Tande stygt i mammutbakken i Planica, og hoppene i Vikersund er hans første i skiflyging siden den gang.

– Det blir veldig fort kjedelig når man hopper så kort som jeg gjør i dag, men jeg føler det går i riktig retning. Hvis du ser på hvor mange hopp jeg brukte på å bli komfortabel i en storbakke, tror jeg det trengs mer enn en eller to dager i en skiflygingsbakke før jeg er på samme nivå der, sa Tande til NRK.

Slovenia har alle sine fire hoppere blant de sju beste. Domen Prevc, Timi Zajc og Anze Lanisek følger på plassene bak Lindvik og Kraft.

Norske medaljetradisjoner

Skiflygings-VM arrangeres annethvert år. Norge har hatt en hopper på pallen i hvert mesterskap siden Bjørn Einar Romørens fjerdeplass ble norsk bestenotering i 2008.

Lørdagens to omganger avgjør hvem som tar de individuelle VM-medaljene, mens det er lagkonkurranse dagen etter.

Verdensrekorden i hopp ble satt av Kraft i nettopp Vikersund i 2017. Da klarte østerrikeren 253,5 meter.