Musikere, festspillorganist Bjørn Andor Drage, Kongsberg Kantori, kirkens prester og kantorer bidrar.

Tania von der Lippe Michelet er en norsk skjønnlitterær forfatter. Hun debuterte i 2008 med romanen «Afrika er ikke for alle» og har bodd i Zambia i flere år. Hun er datter av Jon Michelet og Bente von der Lippe.

Kirkepolitikk

Tania sto fram med sin kristne tro og ble døpt i Den norske kirke i februar i år. Dette ble en positiv sensasjon i hele Kristen-Norge, og fikk mye oppmerksomhet i mediene. Michelet har engasjert seg i kirkepolitikken og i Åpen folkekirke, og ble i høste valgt inn i menighetsrådet i Moss og Borg bispedømmeråd.

– Det blir veldig spennende å få Tania Michelet til Kongsberg. Hun har opplevd en løsrivelse ved å la seg døpe og gå aktivt inn i kirken. Det blir spennende å lytte til henne på gudstjenesten, sier sogneprest Reidar Aasbø.

Samtidsmusikk

Musikken under festspillgudstjenesten vil preges av både samtidsmusikk og musikk av Beethoven i anledning komponistens 250-års jubileum.

I tillegg til kantorene i Kongsberg kirke deltar Kongsberg kantori, Oreste Kindilide på saksofon, Espen Jørgensen på elgitar, Bjørn Andor Drage på Glogerorgelet og Tor Espen Aspaas på klaver.

Glogerfestspillene arrangerer fra 20.–26. januar. Festspillgudstjenesten holdes den siste festspilldagen.

LES OGSÅ:

Filmgalla med stor suksess

Gavene strømmer inn, og det er plass til flere

Helmut og Synnøve ønsker alle velkomne på julaften