Gå til sidens hovedinnhold

Tar et dypdykk i Beethovens siste leveår

Artikkelen er over 1 år gammel

Årets Glogerfestspill dukker ned i Beethoven som feirer sitt 250-års jubileum i år. Jubileet vil være en paraply for festspillprogrammet. Festspill-lørdagen byr på et dypdykk i Beethovens siste leveår og klaversonater.

Ludwig van Beethovens tre siste av de i alt 32 klaversonatene, utgjør sammen et eget univers og regnes som hans mest personlige testamente som komponist av klaversonater.

Under konsertforedraget «Ich werde im Himmel hören» i Bergseminaret fremfører pianisten Tor Espen Aspaas disse klaversonatene og sterke historier om det døve geniets overlevelse og kreativitet.

Pianisten Tor Espen Aspaas ble i 2016 utnevnt til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for sin innsats for musikk- og kulturformidling. Han har vært professor ved Norges musikkhøgskole siden 2006 hvor han også gjør et forskningsprosjekt på improvisasjonens rolle i Beethovens kreative prosesser og verker.

I 2013 fikk han sin USA-debut med en solorecital i Carnegie Hall, New York. Aspaas er tildelt en rekke priser og utmerkelser, er en ettertraktet kammermusiker, og har vært solist med flere nasjonale og internasjonale symfoniorkestre.

LES OGSÅ:

Gud er ventet til Kongsberg

Svilaas og Grene fortsetter med hjemmekonserter

Aller siste visning i kinobygget

KIS fikk søkere fra hele verden til den nye rektorjobben

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.