Nytt teatertilbud i Kongsberg

VEMODIG KOMEDIE: Torsdag 14. mars kommer Grenland Friteater til Kongsberg Musikkteater med forestillingen «Reisen til Venezia».

VEMODIG KOMEDIE: Torsdag 14. mars kommer Grenland Friteater til Kongsberg Musikkteater med forestillingen «Reisen til Venezia». Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kongsberg Musikkteater har i disse dager inngått samarbeidsavtale med Grenland Friteater. Sammen vil de fremover tilby flere av teaterets forestillinger på Kongsberg.

DEL

Kongsberg Musikkteater har fra tidligere en samarbeidsavtale med Brageteateret som legger alle sine åpne forestillinger til kulturhuset. Nå utvides tilbudet med tilsvarende avtale med et av Norges eldste friteatergrupper.

For store og små

Gjennom dette samarbeidet vil byens teaterinteresserte få et enda bedre tilbud innen profesjonelt teater, for både store og små. Denne våren settes det opp to forestillinger. En for barn og en for det voksne publikum.

Først ut er barneforestillingen med Fritjof Fomlesen torsdag 31. januar. Dette er en frydefull kombinasjon av fysisk slapstick og ledig improvisasjon med barna. Forestillingen har blitt spilt i hele Norden, Tyskland, Russland, Cuba, Colombia og USA, så det er en bereist Fomlesen som kommer til Kongsberg Musikkteater.

14. mars kommer teateret tilbake med forestillingem «Reisen til Venezia». Stykket beskrives som en vemodig komedie, en hyllest til fantasien og den livslange kjærligheten. Reisen til Venezia er på samme tid et vemodig og humoristisk kammerspill om ekteparet Tellmann og deres fantasireiser.

FOR HELE FAMILIEN: Fritjof Fomlesen inntar Kongsberg Musikkteater 31. januar.

FOR HELE FAMILIEN: Fritjof Fomlesen inntar Kongsberg Musikkteater 31. januar. Foto:

Velrenommert teater

I 2016 feiret Grenland Friteater 40-årsjubileum som Norges eldste frie teatergruppe. Teatret kan gjennom alle disse årene se tilbake på et mangslungent virke, med blant annet 148 premierer og underholdt et publikum på godt over 1,1 millioner mennesker i 33 land.

Teateret har tilholdssted i Porsgrunn, men har i alle år reist og vist teater jorda rundt. I dag arbeider det 12 personer fast i gruppen, men en lang rekke frilansere er knyttet teateret. Til sammen utgjør teatret 25 årsverk.

Noen har vært med helt siden starten, noen har vært med lenge, og stadig flere kommer til. Teatrets målsetting er ikke kun å lage nyskapende, underholdende, tankevekkende og gripende gode forestillinger. Det er også å bidra til å utvikle en ny teaterkultur i Distrikts-Norge.
De har gjennom årene høstet en lang rekke priser for sitt arbeid.

FORNØYD: Produsent i Grenland Friteater, Hans Peter Eliassen gleder seg til å komme til Kongsberg.

FORNØYD: Produsent i Grenland Friteater, Hans Peter Eliassen gleder seg til å komme til Kongsberg. Foto:

Glad for initiativ

– Vi er glade for at Kongsberg Musikkteater tok initiativ til denne samarbeidsavtalen, og gleder oss til å komme til Kongsberg med våre forestillinger, sier produsent Hans Petter Eliassen i en pressemelding.

– Grenland Friteater står i en tradisjon av europeiske teaterkunstnere og ensembler som i mer enn hundre år har forsket i teatrets uttrykksmidler og utvidet grensene for hva vi kaller teater til nye steder og situasjoner, fortsetter han.

LES OGSÅ:

Selger unna silo-bilder

Korpskrise i Flesberg

Slik gikk det da Mattilsynet besøkte tre spisesteder i Kongsberg

Hyller løypekjørerne på Heistadmoen

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som skjer i Kongsberg og Numedal. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags