Gå til sidens hovedinnhold

TechnipFMC sier opp opptil 700 ansatte

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag ettermiddag fikk de ansatte beskjed om at opp til 700 i TechnipFMC kommer til å bli sagt opp.

– Det er aldri gøy å måtte si opp noen, og en veldig kjedelig beskjed å få for de ansatte. Men slik som markedet ser ut nå, har vi ikke noe annet valg enn å gå til oppsigelser, opplyser kommunikasjonsdirektør Lars Ole Bjørnsrud.

Totalt jobber det over 3100 personer i FMC per dags dato. Etter nedbemanningen vil det være igjen 2400 personer. I Kongsberg jobber det 1300 FMC ansatte før nedbemanningen er i gang.

Dialog

Han opplyser om at de ansatte allerede har fått beskjed, og at det vil bli gjennomført et allmøte i morgen, tirsdag.

– Neste steg nå er å gå i dialog med fagforeningene for å sikre at prosessen blir gjort skikkelig og at kriteriene for nedbemanningen blir riktig. Nedbemanningen vil skje over tid og anslås å være ferdig i august. Det er ingen av de ansatte som vil bli sagt opp de kommende ukene, sier Bjørnsrud

Han opplyser om at nedbemanningen vil påvirke alle deler av virksomheten i hele Norge. Technip FMC har hovedkontor i Kongsberg, Bergen, Lysaker og Stavanger, med underkontor i Haugesund, Florø, Kristiansand og Orkanger.

Nedgang

– Markedet er inne på et mye lavere nivå. Vanligvis bruker hele verden 100 millioner fat med olje om dagen. I april var tallet nede i 70 millioner fat olje. Det er en markant nedgang i markedet, som vil på virke oss over tid. Det ser ut som det kan ta lang tid før markedet bedrer seg, derfor var vi nødt til å gå til de skritte å si opp folk, istedenfor å permittere, opplyser Bjørnsrud.

Totalt jobber det over 3100 personer i FMC. Etter nedbemanningen vil det være igjen 2400 personer. I Kongsberg jobber det 1300 FMC- ansatte.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.