Close er den oppvekstskildring som har fått strålende kritikker og vant en av hovedprisene under filmfestivalen i Cannes.

Nå inviterer kommunalsjef for oppvekst, Kari Sælebakke, og kommunalsjef for kultur og velferd, Heidi Hesselberg Løken, til to gratis kinoforestillinger på Krona.

Fra barn til ungdom

Filmen beskriver den sårbare overgangen fra barn til ungdom, og den tar opp et krevende tema – selvmord blant unge. Det er en påminnelse om hvor skjørt livet kan være i den fasen.

– Gjennom kunst kan man reflektere over temaet på en hel annen måte enn ved for eksempel kurs og seminarer, sier Hesselberg Løken.

– Temaet er både relevant og vanskelig. Det å tilegne seg kunnskap om forhold som kan føre til utenforskap og selvmord er veldig viktig for alle oss som jobber med barn og unge i Kongsberg. Dessuten er det noe verdifullt i å lære sammen, og det å gå på kino er jo en hyggelig ting, sier Kari Sælebakke.

Kompetanseheving

Målet er at alle som ser filmen skal kunne diskutere innholdet ut fra den arbeidssituasjonen de selv er i.

– Vi tilbyr dette som en litt annerledes måte å drive kompetanseheving på. Vi ønsker at våre medarbeidere skal stå sterkest mulig i sin arbeidshverdag. Derfor tror vi det er verdifullt å se denne filmen, sier Sælebakke.

– Dessuten er det fint å kunne bruke de flotte kulturarenaene vi har her i byen, som jo kinoen er, legger Hesselberg Løken til.

De setter nå opp to forestillinger torsdag 9. februar, og håper at flest mulig vil benytte seg av tilbudet. Om man ikke har anledning, oppfordrer de to at de ansatte ser filmen på egen hånd.

LES OGSÅ: