(sa.no) – Dessverre er det mange som sliter med å få endene til å møtes, forteller Thomas Skjelin (30) til Sarpsborg Arbeiderblad.

Det gjorde inntrykk på mange da privatpersoner sto fram og fortalte om hverdagen i fattigdom i Debatten på NRK tirsdag 22. november.

Matkøer

Mer enn halvparten av alle nordmenn tror at høyere utgifter vil begrense julefeiringen i år, viser en fersk undersøkelse fra Ipsos, gjort på vegne av DNB.

Flere oppgir at de vil bruke mindre penger på gaver, sosiale aktiviteter og mat forbundet med julen.

Køen er også doblet flere steder der det deles ut mat.

Bidra med tid og penger

Sarpsborg-mannen Thomas Skjelin (30) har et ønske til folk i førjulstida: Bidra med tid og penger for å hjelpe dem som trenger det.

Sammen med samboeren har de bestemt seg for å tilby familiehytta på Funkelia ved Kongsberg Skisenter til noen som trenger hjelp julen.

I et innlegg på Facebook, etterlyser han de som trenger hjelp til å få en fin julefeiring.

– Det er flotte turområder, skiløyper, herlige akebakker og aktivitet for barn i nærheten. Hytten er moderne, luftig og består av tre soverom med totalt seks soveplasser. I tillegg har vi to sesongkort som kan benyttes på Skimore Kongsberg under oppholdet, skriver Skjelin i annonsen.

Krevende tider

Skjelin syns det er viktig å hjelpe noen som virkelig trenger det, om man selv kan bidra.

– Det er krevende tider og veldig mange får ikke endene til å møtes, derfor håper jeg alle som har mulighet kan hjelpe og bistå de som virkelig trenger det. For min del, er det en selvfølge å hjelpe noen. Det betyr mye for meg, og det betyr mye for folk der ute, sier Thomas Skjelin til SA.

Skjelin har selv små barn og samboer. Han har ingen problemer med å sette seg inn i hvordan det må være å havne i en situasjon, der man ikke har råd til å gi barna sine en fin jul.

Prioriterer noen med barn

– Ønsker i denne omgang å prioritere noen med barn, enten enslige forsørgere eller en liten familie, skriver han i annonsen.

– Forhåpentligvis er det noen flere der ute som nå får en fin jul, sier Thomas Skjelin.

Over 400 har likt Facebook-innlegget, mens posten er delt nesten 160 ganger i sosiale medier.

Håpet på bedre respons

Ifølge Skjelin har responsen vært helt ok.

– Jeg skulle ønske det var enda mer respons, men det har kommet inn noen henvendelser. Nå skal vi snart ta en god gjennomgang og se hvordan vi kan løse det, poengterer han.

Thomas Skjelin brenner uten tvil for at andre mennesker skal ha det bra.

– Jeg håper alle som har mulighet kan bidra litt og hjelpe de som virkelig trenger det. Folk er verdifulle på hver sin måte, understreker Thomas Skjelin.

Ønsker du å hjelpe noen til jul? Les mer om hvordan du kan bidra her:

Bekymret for julen: – Hvis du ikke har råd til å gi i julegryta, ta en grytevakt i stedet

Færre tilbyr hjelp

Ifølge kommunikasjonsrådgiver Linda Glomlien i Finn.no, er det betraktelig færre som tilbyr hjelp på Finn i år sammenlignet med i fjor på samme tidspunkt.

Det skriver Avisa Oslo.

– Tallene hittil i år viser at det er cirka sammen antall som ber om hjelp som i fjor, men det er betraktelig færre som tilbyr hjelp på FINN i år. Når det er sagt, så er det fortsatt en måned igjen til julaften og historisk sette kommer det en stor økning av annonser i løpet av desember, sier Glomlien til avisen.

Hun sier også at det ikke nødvendigvis må koste noe å tilby hjelp til andre.

– Den økonomiske situasjonen for de fleste familier, og spesielt de som har lite fra før, er blitt endret. Men de som tilbyr hjelp inviterer folk hjem til seg på julaften, låner bort hytte og hjem i jula, lager julekaker til andre og tilbyr hjelp til praktiske oppgaver. Det trenger ikke å koste noe å tilby seg å hjelpe andre!, sier Linda Glomlien videre til Avisa Oslo.

Ingen økning i antall sosialhjelpsmottakere: – Noen venter for lenge med å søke hjelp

Undersøkelse: En av fire har bedt venner og familie om økonomisk hjelp i år

Gir alle pengene til trengende i krisetider: – Det er det viktigste vi gjør i året