Thomas skal informere næringslivet om sikrere IT

KONFERANSE: – I år har vi valgt å digitalisere hele konseptet på grunn av koronasituasjonen, sier Thomas Tømmernes, som er sikkerhetsekspert i Atea.

KONFERANSE: – I år har vi valgt å digitalisere hele konseptet på grunn av koronasituasjonen, sier Thomas Tømmernes, som er sikkerhetsekspert i Atea. Foto:

Korona-pandemien har flyttet utallige møter fra møterommene, og over på digitale løsninger. Tirsdag skal sikkerhetsekspert Thomas Tømmernes gjøre den digitale hverdagen litt sikrere hos næringslivet i Kongsberg.

DEL

- Nasjonal Sikkerhetsmyndighet har uttrykt bekymring for IT-sikkerheten på grunn av koronakrisen. Mer enn noen gang er det viktig å jobbe systematisk og vær oppdatert på det siste innenfor IT-sikkerhet, sier Tømmernes, som er sikkerhetsekspert i Atea.

Tirsdag skal næringslivet i Kongsberg få gratis kompetanseheving innen IT-sikkerhet av Tømmernes, via dataskjermen.

Digitaliserer en hel konferanse

– Vi har de siste årene reist over hele landet for å sette IT-sikkerhet på agendaen og bygge kompetanse hos virksomheter. I år har vi valgt å digitalisere hele konseptet på grunn av koronasituasjonen. Vi har samlet Norges fremste sikkerhetseksperter på nett for alle som bor i Kongsberg, forteller Tømmernes i en pressemelding.

På den måten, så digitaliserer Atea en av Norges største IT-sikkerhetskonferanser, og tilbyr kompetanseheving til samtlige virksomheter i både privat og offentlig sektor.

Dette kjøres digital i 21 byer over hele landet som webinarer, og neste by ut er altså Kongsberg. På Sikkerhetsdagene får virksomhetene mulighet til å se, høre og chatte med flere av landets fremste eksperter innenfor informasjonssikkerhet.

Mer utsatt for angrep

Norge er land som ligger langt framme digitalt, samtidig fører det til at den digitale risikoen øker. Det betyr at virksomheter må jobbe mer helhetlig og langsiktig med hvordan de skal møte truslene som økt digitalisering innebærer.

– En rød tråd for oss gjennom Sikkerhetsdagene er de nasjonale myndighetenes grunnprinsipper for IT-sikkerhet. Det er et godt utgangspunkt for å løse aktuelle sikkerhetsutfordringer, sier Tømmernes.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken