(Fremover)

Tim-Robin Johnsgård var både hockeyspiller og hjelpelærer. På få dager var ishockeyhallen stengt og Johnsgård ble sendt hjem sammen med elevene i ungdomsskolen i Narvik.

Hjemme

Nedstengning av store deler av Norge får også konsekvenser for kaptein Tim-Robin Johnsgård i Narvik Hockey. Midt i den kanskje mest hektiske delen av året har han nå ingen jobber å gå til.

* Narvik Hockey ventet akkurat på første kamp i Getligakvalifisering da all hockey ble stoppet. Tim-Robin og lagkameratene fikk ikke komme inn for å trene i Nordkraft Arena.

* På Narvik ungdomsskole ble elever sendt hjem, all undervisning i klasserom stoppet opp. Johnsgård er ikke permittert, men utfører for tiden ingen oppgaver i skolen.

Les også:

– Det ble store endringer, men i disse tider må vi stå sammen og støtte opp om det myndighetene i Norge gjør. Akkurat nå er hockey uviktig, sier den reflekterte 26-åringen.

Johnsgård og spillerne i Narvik Hockey hadde kontrakter ut mars. Johnsgård forholdt seg tirsdag formiddag til at klubben sto bak sine avtaler. Litt senere på kvelden kom meldingen av samtlige ansatte i ishockeyklubben var permittert, spillene ut deres kontraktstid, mars.

– Spillerne skal få det de hadde i kontrakt. Vi betaler de første dagene og resten går på det offentlige sin permitteringsordning, sier leder Stig Winther i Narvik Hockey.

Ser mer til hverandre

Fra den andre jobben – som hjelpelærer og assistent – er Johnsgård det vi kan kalle hjemme på vent. Samboeren er lærer – faktisk på samme skole – og hun kan jobbe hjemmefra nå. Det betyr at kjæresteparet ser mer til hverandre, uten timer i klasser og hockeytrening eller reiser på kveldstid og i helger.

Les også:

– Vi får mer tid til hverandre. Det er bra, og veldig bra for forhold som er gode, sier spilleren som kom til Narvik fra Sparta foran 2019-2020-sesongen.

Johnsgård regner med at Narvik også i 2020-2021-sesongen spiller i Get-ligaen.

– De kan ikke sende oss ned, vi har ikke rykket ned, påpeker han.

Åpen for alt

Narvik-kapteinen synes det hadde vært spennende med 12 lag i Get-ligaen neste sesong, vel uten at han kanskje tror det blir løsningen. I disse tider holder trener Henry Acres på å kartlegge spillere foran ny sesong. Johnsgård har ikke bestemt seg for hvor han spiller hockey fra høsten 2020. Forwarden utelukker ikke ytterligere sesong hos de nyopprykkede fra nord, men hevder ingen avgjørelse er tatt. Dersom Narvik skulle komme med et tilbud har Johnsgård andre han vil drøfte med.

Les også:

– Jeg har agent som jobber for meg, avslutter han.

Fakta

Navn: Tim-Robin Johnsgård

Født: 19/1 1994

Sivil status: Samboer

Klubb: Narvik Hockey

Posisjon: Forward – og lagets kaptein

Tidligere klubber: Frisk Asker, U 17 og U 19, Mariestad BoIS J 18, J 20 og divisjon 1, Hammarby, Huddinge, Enköpings, alle Sverige samt Sparta. Har også U20-kamper for Norge.