Tim Robin Johnsgård fra Kongsberg har tilbrakt utallige timer på isen i Kongsberghallen i sin barndom. Nå lever han ut barndomsdrømmen om å bli profesjonell hockeyspiller, men glemmer likevel ikke hvor det hele startet.

– Jeg husker godt at jeg fikk trene så mye jeg ville i Kongsberghallen, både jeg og broren min, fra vi var små. De har alltid åpnet opp for oss. Det har betydd mye for meg, og har uten tvil bidratt til utviklingen min, sier Johnsgård.

Med en far som er lidenskapelig opptatt av hockey, og storebror som også spilte, så var det kort vei til isen også for Tim Robin.

Det tok ikke lang tid før talentet ble oppdaget, og allerede som 12-åring begynte han å pendle inn til Asker for å spille på aldersbestemte lag der.

– Målet har hele tiden vært å bli proff.

– Ikke veldig glamorøst liv

Nå er kongsberggutten assisterende kaptein for Narvik, som debuterer i eliteserien Get-ligaen denne sesongen.

– Hvordan er livet som profesjonell hockeyspiller?

– Det er tøft, sier Tim Robin ærlig.

– Det er ikke veldig glamorøst akkurat. Hverdagene består av mye trening og mye reising.

Nå som han spiller for Narvik, blir det ekstra mye reising. Det er nemlig ikke mange lag i eliteserien i nærheten. Da blir det ekstra mange tidlige kvelder med påfølgende tidligere morgener.

– Man må være strukturert i denne bransjen. Det er mange dager med å stå opp grytidlig for å rekke en buss eller fly til kamp, og i sesong har vi flere ganger to kamper i uken. Det blir hektiske dager.

Tim Robin og de andre spillerne har et tett program med styrketrening og trening på isen alle dager i uken, utenom på kampdager. Det er en nødvendighet å holde seg i god form, både fysisk og mentalt, for å holde ut i eliteserien.– Jeg har sagt mye nei til ting


– Det har vært mye jeg har måtte gi opp underveis for å komme hvor jeg er i dag, men det er kult å faktisk ha nådd målene mine forteller Tim Robin.

Nå har han satt seg nye mål.

– Jeg ønsker så klart å bli en enda bedre og mer etablert spiller. Og så klart er det et mål å bli proff i utlandet!

For å bli best har hovedfokuset hele tiden vært på isen, og det har blitt mindre tid til blant annet kompiser i enkelte perioder.

– Det har gått på bekostning av andre ting i livet mitt som jeg ikke har kunnet være med på. Jeg har sagt mye nei til ting fordi jeg må opp tidlig om morgenen for å spille kamp eller dra på trening, sier 25-åringen.

Han har forståelse for at mange som ønsker å bli profesjonelle faller av underveis.

– Det er ikke alltid like gøy, og når man må ofre ting gang på gang, så er det nok der mange kanskje velger å gå andre veier.

Underdogs i eliteserien

Som 16-åring flyttet Tim Robin til Mariestad i Sverige, og ble historisk da han som første nordmann ble tatt inn på den anerkjente hockeylinja på Vadsbogymnasiet.

Siden da har han spilt både i 1. divisjon for Enköping i Sverige, og gikk nylig fra Sparta til Narvik, som denne sesongen debuterer i Get-ligaen. Selv om Narvik på mange måter er underdogs i serien, så mener Tim-Robin at de absolutt er til å regne med fremover.

– Målet er å holde seg i Get-ligaen, men om vi fortsetter slik vi har gjort nå, så er også et sluttspill faktisk et realistisk mål. Ikke mange har troen på oss, men hittil har vi vist hva vi faktisk er gode for. Vi begynner å få til rutinene og det gode samarbeidet som gjør at vi er et godt lag.

I helgen var han tilbake i gamle trakter og spilte kamp både mot Sparta og Frisk Asker. Mot Sparta vant Narvik 2-3, mens de måtte se seg slått av Frisk Asker 6 – 4.

– Kampen mot Frisk kunne like gjerne gått andre veien, det var 2–3 minutter i andre periode som ødela hele kampen. Men vi viser at vi er til å regne med, og må bare holde oss like skjerpet fremover.

Når Tim Robin går på isen for Narvik er det med nummeret 26 på ryggen, og en stor «A» på brystet. A'en står for assisterende kaptein. Han ble hentet inn til Narvik for å bruke den lange erfaringen sin både på og utenfor isen.

– Jeg synes det er kult å være med på noe nytt og skal gjøre hva jeg kan for å styrke Narvik til å bli et sterkt eliteserielag.

Les også: