Kongsberg Gruppen har lagt ut en børsmelding om at de har inngått en foreløpig hemmelig kontrakt til en verdi av 5,6 milliarder kroner. Kongsberg Gruppen vil komme tilbake med ytterligere informasjon så snart det lar seg gjøre.

Ronny Lie, kommunikasjonsdirektør i KOG, sier til Laagendalsposten at det vil skje i løpet av kort tid.

Denne nyheten kom samtidig med at Kongsberg Defence & Aerospace avslører at de har inngått kontrakt til to milliarder kroner.

Kongsberg Gruppen består av tre de forretningsområdene, Kongsberg Maritime, Kongsberg Defence & Aerospace og Kongsberg Digital. Det er foreløpig ikke kjent hvilke av disse tre forretningsområdene som har undertegnet kontrakten.

Mens Kongsberg Digital ble etablert for et par år siden og fortsatt er i oppstartsfasen, ble Kongsberg Maritime, det største området, enda større 1. april. Da trådte oppkjøpet av Rolls-Royce Commercial Marine i kraft.

Styreleder i Kongsberg Gruppen, Eivind Reiten, nevnte i sitt foredrag på Bebop and Business under jazzfestivalen, at de kan vente seg en omsetning på 23 milliarder kroner i år. De siste årene har de ligget på 14–15 milliarder.

Toppåret så langt var 2015, med en omsetning på over 17 mrd.

LES OGSÅ: