Både den amerikanskfødte, frankrikebosatte Barre Phillips og vår egen Arild Andersen kan se tilbake på lange, innholdsrike og vellykkede karrierer.

Musikalsk eventyrlyst

– Barre Phillips ble frarådet å bli musiker, så han satset på en akademisk karriere. Som godt voksen forlot han heldigvis akademia og gikk i kompaniskap med kontrabassen. Nå er han 86 år og er fremdeles full av musikalsk eventyrlyst. Han har vakker tone i bassen og perfekt timing, sier Tor Dalaker Lund.

Få norske jazzmusikere er så godt kjent hos et stort publikum som Arild Andersen. Sammen med Karin Krog, Jan Garbarek, Terje Rypdal og Jon Christensen sørget han for et internasjonalt gjennombrudd for norsk jazz fra omkring 1970. Arild Andersen er nå 74 år og er like glupsk på nye utfordringer, og han spiller finere bass en noensinne.

Arild har spilt duokonserter med bassister før, men aldri med Barre Phillips.

Duoen spiller i Sølvsalen 2. juli.

(Saken fortsetter under bildet).

Marilyn Mazur Trio

Marilyn Mazur er en høyst personlig instrumentalist. Inne i en skog av trommer og alskens remedier det er mulig å få lyd ut av, utfolder hun seg med et spill som snart er varsomt og vart neddempet, snart kraftfullt swingende.

Vokalisten Josefine Cronholm er utvilsomt en av Nordens fineste vokalister. Hun formidler sine tekster med varme og nærhet og sitt nærmest magnetiske nærvær på scenen.

Gitaristen Krister Jonsson utmerker seg med et særdeles vitalt spill, som både kan være lyrisk ettertenksomt og friskt og fyrig.

– Trioens musikk spenner fra ømme ballader og drømmende musikalske teksturer til funky låter og frenetisk og sterkt ekspressiv musikk, men alt blir spilt med samme eleganse, sier Tor Dalaker Lund.

Trioen spiller i Sølvsalen 3. juli.


LES OGSÅ:

Ektepar i foto

En av de største i norsk jazz

Mariella (34): - Denne jobben er midt i blinken for meg