Nødetatene rykket ut til en trafikkulykke på Meheia på E134 mandag i 14.35-tiden. Ulykken fant sted i en slak sving nær avkjørselen til Korbu på toppen av Saggrendabakkane. To personbiler og en lastebil var involvert.

– Det er foreløpig definert som en alvorlig trafikkulykke, og det jobbes på stedet med en person som sitter fastklemt, sier Øyvind Hammervold, vakthavende ved Sør-Øst politidistrikt.

Fløyet til sykehus

Personen skal være skadet, men ved bevissthet, og det er føreren av den ene personbilen som sitter fastklemt.

Klokken 15.35 melder politiet at en person er frigjort fra kjøretøyet, og har blitt fløyet til sykehus med luftambulanse.

– Det skal ha vært to personbiler og en lastebil involvert i ulykken, og en person i hver bil. De to andre sjåførene er vurdert til å være fysisk uskadet, ifølge Hammervold.

Veien stengt i flere timer

Det er trafikale utfordringer på stedet, og klokken 15.05 er det kø retning Notodden fra toppen av Koppervollen.

Veien var stengt i begge retninger fram til midnatt.

I 16.10-tiden oppdaterte Laagendalsposten at trafikken ble dirigert på stedet, men det viser seg å ikke stemme. Bilistene har blitt bedt om å snu i begge retninger, og veien kommer til å være stengt i flere timer, forteller Lps journalist på stedet.

Vegtrafikksentralen opplyser om omkjøring for kjøretøy med aksellast mindre enn åtte tonn er fv40, fv3244, Kongsberg - Jondalen - Bolkesjø, Notodden.

Det er ingen omkjøringsmulighet for større kjøretøy.