Politiet rykket ut etter melding om at en ambulanse har blitt påkjørt av en bil i Kongsberg. Det meldte Sør-Øst politidistrikt på Twitter kl. 19.12. Også brann og redning rykket ut til ulykken.

Trafikkulykken skal ha skjedd på Sandsværveien.

Kl. 19.22 opplyste politiet om at det var tre ansatte i ambulansen som var innblandet i ulykken. To er skadet.

– De to skadde, begge fra ambulansen, har fått seg en smell i henholdsvis hodet og nakken. De blir fraktet til sykehus, opplyste politiet kl. 19.34.

Føreren av den andre bilen, en mann i 30-årene, ble avhørt på stedet og ble sendt til legevakt for sjekk. Kl. 21.13 meldes det om at mannen er mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand.

– Han blir fremstilt for blodprøvetaking og får sitt førerkort beslaglagt, opplyser politiet.

Ifølge Laagendalspostens reporter på stedet skal de to skadde ha blitt kjørt til traumemottaket i Drammen. Politiet på stedet opplyste om at det i utgangspunktet ikke så livstruende ut.

Ulykken har vært en påkjørsel bakfra, hvor ambulansen har bremset ned for å ta av Sandsværveien, og bilfører som kom bak har ikke klart å stoppe. Det er 50-sone på veien, så det skal ikke dreie seg om store hastigheter.

Det skal ikke være store materielle skader. Ambulansen skal ha fått en mindre bulk i bakluka, mens personbilen skal ha fått trykt inn fronten.

Veien er åpen for normal trafikk. Politiet vil følge opp saken med videre etterforskning.