Frp-politikere positive til dobbeltspor

VIL HA DOBBELTSPOR: Eilev Bekjorden (t.v.), samferdselspolitiker for Frp på fylkestinget vil overbevise stortingsrepresentantene Morten Stordalen, Hege Jensen og Åse Michaelsen til å bygge dobbeltspor til Hokksund.

VIL HA DOBBELTSPOR: Eilev Bekjorden (t.v.), samferdselspolitiker for Frp på fylkestinget vil overbevise stortingsrepresentantene Morten Stordalen, Hege Jensen og Åse Michaelsen til å bygge dobbeltspor til Hokksund. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– To tog i timen mellom Kongsberg og Drammen vil knytte hele regionen tettere sammen med Drammen og Oslo.

DEL

Det sier Eilev Bekjorden fra Flesberg, og som er samferdselspolitiker for Fremskrittspartiet på fylkestinget.

– Det er mange pendlere som bor i området, og med dobbeltspor vil det bli enda mer attraktivt for folk å bosette seg her. Det vil gjøre regionen enda mer attraktiv for næringslivet, forklarer Eilev Bekjorden i en pressemelding.

Dette er et forslag som blir godt mottatt av Morten Stordalen, jernbanepolitisk talsmann for Frp på Stortinget.

- Vi er helt nødt til å øke antall avganger mellom Drammen og Hokksund. Slik Bekjorden skisserer er akkurat slik vi vil at våre lokalpolitikere skal tenke. Vi er helt nødt til å tenke helhetlig og langsiktig og se tettsteder og regioner i en større sammenheng.

– Dette er innspill vi skal ta med oss tilbake til Stortinget når vi skal utforme en ny nasjonal transportplan, sier stortingsrepresentant Morten Stordalen i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Press for å få Kongsbergbanen på kartet 

Fremskrittspartiets Åse Michaelsen i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget sier de jobber med den kommende nasjonale transportplanen.

– Derfor reiser vi landet rundt for å møte våre lokalpolitikere for å bli bedre kjent med hvor skoen trykker på samferdselsspørsmål, sier Michaelsen.

Sammen med kollegene Morten Stordalen og Hege Jensen har hun hatt møte med fylkes- og lokalpolitikere i Buskerud for å se på samferdselsproblematikken for å få innspill.

Et av de mest konkrete tiltakene er dobbeltspor mellom Kongsberg og Drammen

Eilev Bekjorden er glad for å ha fått gehør fra sine stortingsrepresentanter.
- Det har stor betydning for oss at de kommer på besøk og at de får se og erfare problemene vi har lokalt.  Da føler vi lokalpolitikere at vi blir tatt på alvor, sier Bekjorden.

LES OGSÅ: Frykter at Kongsbergbanen spores av

LES OGSÅ: Ordføreren fornøyd med at Kongsbergbanen blir omtalt

LES OGSÅ: Solvik-Olsen må svare om Numedalsbanen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken