Sønnen til Tor Kjærvik er varetektsfengslet i fire nye uker. Den 36 år gamle mannen, som er bosatt i Kongsberg, er siktet for å ha drept faren på Røa i Oslo i april.

– Når det gjelder siktedes psykiske helsesituasjon, mener retten det på det nåværende tidspunkt er sannsynlig at siktede hadde skyldevne i gjerningsøyeblikket, skriver Oslo tingrett i kjennelsen etter fengslingsmøtet onsdag.

Den 36 år gamle mannen samtykket til varetektsfengsling da spørsmålet var oppe to dager etter drapet på Røa i Oslo i 12. april i år. Han er siktet for å ha skutt og drept sin far, Tor Kjærvik, og for å ha forsøkt å drepe farens samboer.

Sønnens forsvarer, advokat Sol Elden, sa tirsdag til NTB at sønnen ville begjære seg løslatt under fengslingsmøtet onsdag.

– Han samtykker ikke og ønsker at retten vurderer hvorvidt fengslingsvilkårene er oppfylt, sier Elden til NTB.

Politiet ba onsdag om at mannen blir varetektsfengslet i åtte uker med brev- og besøksforbud, samt medieforbud de fire første ukene av perioden. Retten mente likevel at mannen kun skal holdes fengslet i fire uker, med medieforbud de to første ukene. Han undergis brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden.

– Ettersom siktede skal undergis rettspsykiatrisk vurdering og tvungen observasjon, herunder er innlagt på psykiatrisk sykehus nå, kan saken stå i en annen stilling om fire uker, skriver Oslo tingrett i kjennelsen.

(©NTB)