(Drammens Tidende)

ØVRE EIKER: Politiet sperret natt til lørdag av et større område i Skotselv. Flere politipatruljer er på stedet med en bil fra brannvesenet og en ambulanse.

Området som er avsperret er om lag 150–200 meter stort.

Av sikkerhetsmessig hensyn, opplyste en politibetjent på stedet.

Politiets operasjonsleder, Ottar Steinstø, opplyser til Drammens Tidende at det trolig dreier seg om en eksplosjon som følge av et uhell med fyrverkeri.

– En person er fraktet til Ullevål, mens to personer er sendt til sykehuset i Drammen. Det skal dreie seg om en mann i 20-årene fra Drammen og to menn i 30-årene fra Øvre Eiker.

– Vi vet veldig lite og det har tatt fryktelig lang tid å spore opp informasjon. Det var helsevesenet som varslet oss om hendelsen, sa Steinstø natt til lørdag.

Lørdag morgen får politiet opplyst at vedkommende som ble sendt til Ullevål er alvorlig skadet. En er skrevet ut med lettere skader, og den tredje er fortsatt innlagt på Drammen sykehus. Politiet kan ikke si noe om hans tilstand.

Politiet ble varslet rundt klokken 01:10.

Steinstø opplyser at det ikke er grunn til å tro at det er fare for nye eksplosjoner.

– Hvordan jobber dere videre med saken?

– Vi er tidlig i etterforskningen, og i løpet av dagen vil vi avhøre de involverte, sier han.

– Men vi utelukker ingenting.

Hendelsen skal ha skjedd innendørs ved et industriområde eid av Øvre Eiker kommune. Det er flere hundre meter til nærmeste bebyggelse.

Brannvesenets utrykningsleder på stedet, Calle Varfjell, sier til Drammens Tidende at de står i beredskap. Ut over det ønsker han ikke å kommentere saken.