OnklP & De Fjerne Slektningene er et kraftfullt sammensurium av rock, rap og fest. Medlemmene fra Oslo Ess, Turbonegro og OnklP har siden første stund imponert med sin musikalske stil og levering av sterke sangtekster om temaer som kjærlighet, håp, dop og død.

– De er et av landets desidert beste liveband og er kjent for sine sagnomsuste konserter og forrykende sceneshow, sier produksjonsleder i Kongsberg Jazzfestival, Ketil Hvindenbråten.

Allemannseie

Med et rykende ferskt album, og med en av fjorårets største hits i ermet er Vinni klar for Kongsberg. Vinni slo først gjennom som frontfigur i duoen Paperboys. Med hits som «Barcelona» og «Lonesome Traveller» tok de landet med storm, og var i en årrekke sentrale i det norske hipp hop miljøet.

Etter å ha deltatt på tv-suksessene «Hver Gang Vi Møtes» og «Kompani Lauritzen» ble han virkelig allemannseie og stadig flere har fått øynene opp for hitmakeren som har servert oss radio-favorittene «Stjernestøv», «Sommerfuggel i Vinterland» og God Morgen Norge». I tillegg til å toppe listene utallige ganger, kan Vinni uten tvil regnes som en av de mest erfarne liveartistene i Norge og har stått på de fleste festival og klubbscenene vi har her i landet.

Fikk livet snudd på hodet

Livet til Abdulhakim Hassane aka «Hkeem» ble definitivt snudd på hodet da han slapp debutsingelen «Fy Faen» i 2017. Låten har nå imponerende 50 millioner streams på Spotify, og den havnet på topp 10 på den globale viral-listen! Siden har Hkeem fått flere p3-Gull nominasjoner, vunnet to Spellemannspriser og servert oss slagere som «Urettferdig», «En som meg» og «Ghettoparasitt». Sistnevnte har gjort et spesielt sterkt inntrykk på den norske befolkningen, og teksten på låten har blitt pensum i norske skoler over hele landet.

– Vi gleder oss til en forrykende kveld på Kirketorget, med tre av Norges absolutte beste liveartister, avslutter Ketil Hvindenbråten i Kongsberg Jazzfestival.