Gå til sidens hovedinnhold

Trosset regnværet: – Det har vært en av de få tingene man har kunnet gjøre som vanlig

Siden påske har orienteringsløperne under 20 år kunne glede seg over løp hver helg igjen. Men noen restriksjoner er det også for dem.

Søndag samlet et knippe orienteringsløpere seg for sprintløp i sentrum med ungdommer opp til 20 år.

Maren Sæter Flesseberg (9), Mathilde Sæter Flesseberg (19) og Synne Sommerstad Røste (16) var noen av kongsbergløperne som deltok – og trosset regnværet.

– Det har vært ganske gøy, synes jentene.

Alle driver aktivt med orientering, og vil fortsette med det. Det går mye tid, både til trening og løp i helgene, for orientering er en ganske koronavennlig idrett.

Bortsett fra en periode på vårparten i fjor, så har de kunne holde på nesten som normalt siden.

– Det har vært en av de få tingene som man kan drive med i løpet av året, hvert fall fra sommeren av så har det vært ganske som vanlig, forteller Synne.

Det har hun synes har vært ålreit, i et år som ellers har vært ganske utenom det vanlige.

– Noen løp har blitt avlyst, men slik er det bare og det har vi forståelse for. Det har vært noen av de større løpene og stafettene som hadde vært gøy å ha blitt med på som har blitt avlyst, sier Mathilde.

Søndagens løp i Kongsberg var et lite løp med kun løpere fra klubber i Buskerud som er på nasjonalt tiltaksnivå, og de ble delt inn i kohorter ut ifra hvilken del av Buskerud de var fra. Løpstilbudet er et tiltak kretsen har dratt i gang og som har pågått hver helg siden påske.

Nå har orienteringsjentene trua på at ting sakte går mot en normaltilstand.

– Forhåpentligvis blir alt litt mer som vanlig ganske snart.

Les også

Bitt av basillen: – Det har tatt helt av!

Kommentarer til denne saken