– Skikkelig crispy!

– Veldig god!

Vaffel-kampanje

Det manglet ikke på hyggelige kommentarer fra medelevene da Trym stekte vafler. For en tier, betalt enten på Vipps eller kontant, kunne man unne seg en søt lunsj torsdag.

– I kantina koster en pølse 20 kroner, og man må jo ha to eller tre. Det blir 60 kroner, det, sier Trym til Laagendalsposten.

Mens han steker og selger kommer det flere bort. Halvparten av vaflene hadde han stekt på forhånd, mens resten lages der og da.

– De varme og de kalde er like gode, reklamerer han.

Men stuntet hadde også en mening utover å mette medelevene. Han synes det er synd at ikke alle elevene kan kjøpe seg lunsj. Selv solgte han vafler med en fortjeneste på én krone per plate. Og pengene, de går til nye vafler.

– Jeg kan kanskje gjøre dette annenhver dag, sier han.

Rimelig

Rektor ved skolen, Hilde Omholt, sier hun ikke er enig i at prisene i skolens kantine er for dyre.

– Her koster maten 10, 15 og 20 kroner. Vi har gratis arbeidskraft i elevene, men det skal nok godt gjøres å gjøre det noe rimeligere enn det er i dag, sier hun.

De selger blant annet rundstykker og baguetter, og noen ganger pizza og quesadilla. 9. trinn står for kantina gjennom arbeidslivsfag og mat og helse. Rektoren forteller at de ikke tar seg betalt noe særlig over kostpris.

– Men jeg har forståelse for at en elev synes det er dyrt, og jeg synes det er et morsomt initiativ, sier rektoren.

LES OGSÅ: