- Fortsatt like hyggelig når vi møtes!

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Sola varmet ekstra godt over Tunhovd forrige lørdag da slektstreffet etter Ragnhild og Ole Plassen samlet 47 etterkommere av slekta.
Ole og Ragnhild var født henholdsvis i 1861 og 1872, og bodde på Kolbeinsrudplassen i Tinn. På stevnet var det både tinndøler og tunhovdinger i alle aldre.

- Sola skinte, vi grilla og spiste kaffe og kaker. Det var en veldig fin dag, sier Kjartan Mogen.

Familiehistorien ble fortalt, og minner ble delt. Flere av de som husket besteforeldrene Ragnhild og Ole hadde mange minner de kunne dele med den yngre generasjonen. Lidvard Hytta orienterte om slekta, og fortalte spesielt om tre av Ragnhild og Oles 10 barn; tre søstre som kom til Tunhovd som tjenestejenter og som alle en etter en endte opp med å gifte seg og bosette seg der.


Kjartan ledet stevnet, og det var også han som tok initiativet. Årets treff var det sjette i rekken siden 2002, og det er fortsatt like hyggelig å møtes. For de fleste var det et gjensyn med gamle venner, mens for andre ble nye vennskapsbånd opprettet.

- Det er fint å kunne samle slekta slik. Det har noe med identiteten vår, røttene, jeg synes det er viktig at vi tar vare på vår historie, forteller Kjartan.

Barna lekte med hverandre på trampolinen, mens de voksne gikk løst og ledig rundt med kaffekoppen i hånda og pratet med sine rundt seg. Selv om man enda ikke kjente hverandre så gjør det liksom ikke noe på et slektsstevne, alle har uansett hvertfall en ting til felles.

Neste slektsstevne er allerede avtalt, og det blir kun tre år til Plassens etterkommere mimrer igjen.

Artikkeltags