Gå til sidens hovedinnhold

Tur og kjør på travbanen: – Det har vært overraskende mange her

Ole Harald er en av arrangørene bak Buskerud Cars & Truck Festival 2021. Video: Eigil Kittang Ramstad

De er skinnende og blanke, og dekorert med omhu. Glisene står på rekke og rad, så nå kan du angre på at du ikke tok turen til travbanen.

For abonnenter

Biler og lastebiler fra hele Buskerud er samlet på travbanen på Stengelsrud denne helgen. Både gamle og nye doninger var å se rundt hele banen, og Bjørn Martin Enevoldsen var spesielt stolt.

– Den der ble registrert i går. Den skal jeg kjøre, sier Bjørn Martin, og nikker mot en glinsende, rød trekkvogn med blå striper.

Skiltene fikk den fredag, og på kilometertelleren er det ikke så mye mer enn kjøreturen til travbanen.

(Saken fortsetter under bildet)

Årlig festival

Det er Buskerud Cars and Trucks Festival som går av stabelen denne helgen. Arrangøren er Buskerud truckers forening, og den humørfylte trioen Laagendalsposten møter sier dette blir en årlig greie. De er med og arrangerer festivalen.

– Før var vi på Vikersund, og hadde litt mindre område å boltre oss på. Her er det mer albuerom, for å si det slik, sier Robin Hellingsrud.

Han sier de nå har et godt og langsiktig samarbeid med travbanen, og planlegger festival den tredje helga i september hvert år.

– På Vikersund var vi kanskje større, med flere folk. Men vi er i ferd med å bygge oss opp igjen, og her ligger ting til rette for det, fortsetter han.

(Saken fortsetter under bildet)


Sosialt

Store og små fikk komme til travbanen for å se på de imponerende kjøretøyene. Både svære «trucks» og mindre veteranbiler. Boder fra diverse utstillere, en mulighet til å kose seg med en matbit, og musikk på høyttalerne, dannet rammen rundt hele arrangementet.

– Vi har en scenen her, men kun med innspilt musikk. Vi ønsker å få til livekonserter, for det er ikke bare bilprat. Festivalen er også en sosial greie, sier Hellingsrud.

– Til sammen kan jeg tenke meg det har vært 200 personer her. Det har vært overraskende mange biler, sier Ole Harald Halvorsen.

– Det er nok en dobling fra i fjor, sier de andre.

(Saken fortsetter under bildet)


Styremøter på telefon

For også Buskerud truckers forening har merket koronapandemien. I fjor var begrensningene på 100 deltakere akkurat da de arrangerte festivalen.

– Vi hadde litt flaks, for det var rett før det stengte skikkelig ned. Styremøtene våre det siste halvannet året har for det meste gått på telefon, sier Enevoldsen.

Årets festival ble utsatt fra mai til september, fordi det var så mye konfirmasjoner som var planlagt i mai. Men nettopp konfirmasjonene er årsak til at flere måtte melde avbud i år.

– Det er jo mange konfirmasjoner som ble flyttet til september i år, så de «forfulgte» oss, ler Hellingsrud.

Men nå har de bestemt seg. Buskerud Cars and Trucks Festival blir værende på travbanen, og hver tredje helg i september.

Og samarbeidet går bra i styret. De har tross alt to ting felles: Interessen og …

– Ja, alle i styret i Buskerud truckers forening jobber, eller har jobbet, i Garaas transport, sier trioen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.