Turgåer oppdaget ulmebrann på Skollenborg

Klokken 20.11 søndag kveld rykket brannvesenet i Kongsberg ut på melding om brann i skogbunnen i Grosvoldveien på Skollenborg.

DEL

Øystein Kjørstad, underbrannmester i Kongsberg brann og redning opplyser om at en turgåer oppdaget røyk og små flammer fra skogbunnen på et beiteområdet i nærheten av en gård.

– Turgåeren tok kontakt med bonden, som igjen tilkalte brannvesenet. Vi rykket raskt ut og oppdaget en skogbunnbrann i et beiteområdet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

INGEN SKADD: Søndag kveld brant det i terrenget på Skollenborg, ingen kom til skade i terrengbrannen.  Foto: Kongsberg brann og redning.

INGEN SKADD: Søndag kveld brant det i terrenget på Skollenborg, ingen kom til skade i terrengbrannen. Foto: Kongsberg brann og redning.

20 kvadrat har brent

Like før klokken 21.00 søndag kveld er brannvesenet fortsatt på stedet.

– Det er cirka 20 kvadrat med beite og skogområdet som har brent. Brannvesenet la ut 300 meter med slange og fikk spylt på 3000 liter vann. Vi kom raskt til stedet og har nå kontroll på området. Det var heldigvis aldri spredningsfare til bebyggelse. Det dreier seg om et beiteområdet med beitedyr, opplyser Kjørstad.

– Ingen kom til skade i brannen

Dyrene skal ha oppholdt seg lenger ned på beitet og verken dyr eller mennesker kom til skade i ulmebrannen, opplyser brannvesenet.

Årsaken til brannen skal ikke være kjent på nåværende tidspunkt.


Artikkeltags