Turisme og "vekst"

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det arbeides kontinuerlig for å gjøre Kongsberg bedre kjent, i Norge og i utlandet. Vi hører stadig om nye ideer og tiltak for at turister skal fristes til å besøke byen. Noen av forslagene innebærer at byens enestående friluftsområder blir berørt. Men, turisttrafikk med motorkjøretøy i skog og fjell må være en stor misforståelse! Vi må ta vare på det fineste og skjøreste vi har: stillheten. I vår tid er det støy på alle kanter, dagen lang, – musikk på ørene uavlatelig. Da er det helt nødvendig at vi får mulighet til å oppleve stillheten i naturen. Det er en verdi som ikke kan måles i penger. Jeg er også redd for at boligbygging, veier og annet kan ete seg inn på friluftsområdene våre, litt etter litt.
La oss stanse opp og tenker over: er turisme bare en god ting? Vi har sett hvordan naturen nå slites ned, – det skjer fortere enn vi trodde var mulig, og i stort omfang. I Lofoten ropes det varsko, søppel og skitt ligger igjen etter turistene. Et lite fiskevær har hatt besøk av 50 turistbusser om dagen! I vestlandsfjordene stimer cruisebåtene inn, tusenvis av turister oversvømmer de små stedene og de fastboende kjenner seg plaget. Båtene forurenser luft og vann. I Eidsfjord sier nå selv turistsjefen at nok er nok!
Det er godt å bo i Kongsberg, enda. Jeg ønsker at det jobbes med andre og bedre måter å utvikle byen vår på enn å satse på økende turisme. Den har mange sier, også noen meget mørke ...

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.