Gå til sidens hovedinnhold

Turområdet og badeplassen ved Rundetjern

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det har vært en fryd å gå morgentur opp til Rundetjern denne våren og sommeren. Etter et raskt morgenbad, har det vært fantastisk å nyte morgenkaffen og se utover vannet når sola glitrer. Endelig har vi som bor på Skavanger fått et sted i vårt nærområde hvor vi kan bade. Det er en fin tur opp bakkene, som krever litt anstrengelser for å komme fram. Etter ombyggingen har Rundetjern blitt et vakkert turområde som benyttes av mange.

Stor var derfor forskrekkelsen når jeg kom opp til Rundetjern en dag nå i juni og fikk se et plasttårn med sterke farger ute i vannet, ikke langt ut fra odden. Jeg kunne også lese i avisa at Rune Fredriksen (Park i Kongsberg kommune) var begeistret over dette plasttårnet og stupetårnet. Videre ble det nevnt at området skal avlaste Kjennerudvannet. Det bemerkes at det er enkelt å komme dit fra Funkelia, fordi mange ungdommer bruker el-sparkesykler i dag. Slik jeg oppfattet innlegget i LP, skal Rundetjern være et nytt badested for litt eldre barn og ungdom. Jeg unner alle å kunne kose seg her oppe, men jeg er forundret over at stedet er planlagt som et badested, uten at kommunen følger opp med toalettmuligheter og søppeldunker.

Nå har jeg gått morgentur opp til Rundetjern flere ganger i de siste ukene. Jeg har tatt morgenbad og inntatt morgenkaffen. Fra benken på odden ser jeg rett inn i plasttårnet. (det kan ikke unngåes). Jeg reagerer på plasttårnet, fordi det virker ruvende når Rundetjern i seg selv ikke er så stort. Kanskje hadde det vært nok med stupetårn og badebrygger ute i vannet på begge sider av tjernet?

Uansett utsikt til plasttårnet, har jeg ryddet med meg gårsdagens søppel og tatt det med meg hjem. I dag toppet det seg, da jeg traff en pappa med to små jenter der oppe på odden. Pappa`n kunne fortelle at han hadde plukket opp masse knust glass på berget rett ved badebrygga.

Slik jeg ser det, er området nå hverken "det ene eller det andre." Mener kommunen at Rundetjern skal være et lite "badeland", må det tilrettelegges helt for det. Jeg kan ikke ta på meg jobben med å rydde opp søppel hver dag, selv om jeg nå har blitt pensjonist.

Hilsen fra en glad turgåer som venter spent på hva som skjer framover med det fine turområdet ved Rundetjern. Kari Skramstad.

Kommentarer til denne saken