Småplasser i Lurdalen

Løkka: En indyllisk liten plass mellom Kjennerudvannet og Aspesetra. foto: Mette Martinsen

Løkka: En indyllisk liten plass mellom Kjennerudvannet og Aspesetra. foto: Mette Martinsen

Artikkelen er over 3 år gammel

Rute Kjennerudvannet-Løkka-Aspeseter. Lengde ca 7.5 km.

DEL

Vi starter på parkeringsplassen ved Kjennerudvannet, innerst på plassen starter stien. Vi følger samme stier som er skiløyper om vinteren.

Vi krysser bekken og holder nordover til vi kommer til et stikryss, her tar vi til høyre. Stien herfra er bred og fin. Turen krysser under en kraftlinje. Rett før en skibru tar vi av stien til venstre, og inn på en mindre sti som går langs bekkevassdraget.

I en åpning i skogen ligger den lille plassen Løkka. En flott eng og ett lite rødmalt stabbur.

Videre skal vi over åsen i nordvest for Løkka. Vi tar skogsbilveien mot åskanten, etter noen meter går det en liten sti av mot venstre og oppover i åsen. Vi følger stien nordøstover til vi kommer til ett T-kryss. Her tar vi mot høyre, videre oppover og bortover. Vi følger stien høyt oppe i åsen, og kan se bekken som nå har blitt til en liten elv nedenfor oss. Etter en stund kommer nedstigningen, elva krysser en bru, og vi skal til venstre. Da er vi straks oppe på Aspeseter.

På hjemturen følger vi den veien sørover. I første krysset går bilveien til Løkka mot høyre, vi krysser plassen og finner stien som går videre sørover. Vi kommer tilbake til den breie trebrua og krysser stien der vi tok av på veien oppover. Neste stikryss skal vi til høyre. Etter hvert kommer vi ut på bilveien og finner en liten sti ned mot Kjennerudvannet. Følg vannet tilbake til parkeringsplassen.

FLERE TURTIPS HER!

Turfakta:

  • Kart: Nærturkart Kongsberg 1: 10 000
  • Turkort lages i samarbeid med Kongsberg Kommune, Gjensidigestiftelsen, Kongsberg og Omegns Turistforening
  • De første kortene ble produsert i 2014, og det utvides stadig med nye kort. Flere frivillige lag og foreninger kommer med tekst og forslag til turer.
  • Kortene er gratis og deles ut på hos Turistforeningen i Hyttegata 3.

Artikkeltags