Den driftige motorsportklubben øverst i Numedal, som gang på gang ble kåret til Årets arrangør for avviklingen av Numedalsrally.

Etter hvert ble det visstnok slik, sies det fra såkalt informert hold, at selv om numedølene hadde det beste arrangementet ble prisen gitt til andre klubber …

NMK Nore og Uvdal-gjengen fikk skryt for at alle fikk like behandling. Enten det var «pappagutter» med svindyre rallybiler eller en bilmekaniker fra Sigdal eller Trysil, som hadde skrapet sammen penger til en rallyrigget Volvo 240.

Alle ble tatt vel i mot, sendt av gårde av bygdas ordfører og ønsket velkommen til mål med smil og gode ord.

Lørdag arrangerte numedølene landsfinalen i bilcross, noe de har gjort to ganger før, for seniorer i 2003 og juniorer noen år senere.

Det ble et prikkfritt arrangement.

Det vil si litt småtteri var det, men det la publikum aldri merke til.

Og det gikk unna.

Finalene startet halvannen time før de hadde stipulert med!

Vi har vært på bilcrossløp hvor det har vært stikk motsatt, så her har mange mye å lære.

Vi våger påstanden om at dette var Tidens beste bilcrossløp i Norge!

Og for ei ramme med nesten 5.000 tilskuere i et nydelig vær.

Dessverre virket ikke den appen som ble laget til å hanskes med alle budene. Den ble skrotet etter Smådølfestivalen. Nå gikk det to timer fra første til siste bud. Ja, kanskje mer enn det. Selv om det ble norsk rekord i leverte bud, så må denne problematikken løses og det raskt.

For premieutdelingen burde vært avviklet like etter målgang, som seg hør og bør et NM.

Vi ser også noen mørke skyer nå og det handler om frivillighet. Det er ikke så lett å få folk til å selge pølser, dirigere biler og andre jobber som før.

Derfor er vårt råd til NMK Nore og Uvdal og andre lag også for den saks skyld: Ro ned nye byggeprosjekter planlagt utført på dugnad, og i stedet sats på å vedlikeholde det dere har.

Men først og fremst; Gratulerer til NMK Nore og Uvdal for en fantastisk avviklingen av landsfinalen i bilcross, som ble utsatt to ganger som følge av pandemien.

Takk for festen!