Gå til sidens hovedinnhold

Tuva på Langedrag: – Se hva som møtte oss tidlig om morgenen

Artikkelen er over 2 år gammel

– Elgkua Elgvita tillater oss å få være med på livets største under. Nye liv kommer til verden, skriver hun begeistret i en e-post til Laagendalsposten.

Det er alltid stas med dyrene på Langedrag naturpark, og nå er det altså kommet nye små elger til verden.

Se video nederst i saken!

– Selv om vi her på Langedrag tar imot mange nye liv, så er det spesielt å få følge de dyrene få har fått oppleve nært. Å se deres relasjon til kalvene fra de nettopp er kommet ut, ser hvordan morkaken blir spist..., fortsetter Tuva Thorson, som er daglig leder på Langedrag.

Thorson forteller at en hel 10 liters bøtte full med morkake blir spist opp av en som ellers er vegetarianer. Bare for å unngå at det blir lukt der kalvene ligger, lukt som kunne ha lokket noen rovdyr.

– Ja, en blir virkelig ydmyk når man er midt i naturens undre, sier Thorson.

Elgkua Ea var lur og gikk rett og slett inn i elg-stallen da det var isende kaldt med snø i luften da hun satte i gang med kalving. To fine kalver kom til verden i lune omgivelser.

Thorson sier at det er helt spesielt å få den tillit som elgkua viser oss i hennes mest sårbare øyeblikk.

– Det er en tillit som tillater oss å være helt tett på kalvene og henne. På den måten bygger vi også bånd til de nyfødte kalvene slik at de blir trygge på menneske fra starten av. Vi kan da  ta våre besøkende med inn til elgen som er helt trygge og trives ilag med mennesket.

 

Les også

Langedrag – året rundt

Les også

Først kom tvilling-elgene til Langedrag, så kom trillingene

 

Kommentarer til denne saken