Gå til sidens hovedinnhold

Uff da, ikke et statsbudsjett som redder verden

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Regjeringen Støre har lagt fram sitt statsbudsjett, og det er rett og slett nok en tapt mulighet til å skape ekte endring i norsk klimapolitikk. Men om klimapolitikken er lunken, så er naturpolitikken helt krise: Regjeringen kutter 120 millioner til skogvern, og skal generelt drive rovdrift på naturen og økosystemene våre gjennomgående i budsjettet.

Dessuten gjør de fint lite for å redde kollektivtransporten, som i hele landet er i fullstendig krise. Det er bra med mer penger til ferje, men folk risikerer nedlagte buss- og togruter og skyhøye kollektivpriser i hele landet. Dette rammer særlig mange av de med lav inntekt, som jobber skift og turnus, fordi de tidlige og seine avgangene ryker først.

Det ser ut som om regjeringen har glemt at vanlige folks tur er en busstur.

Det er også selvmotsigende at de øker CO₂-avgiften, men unntar bilistene for 65 prosent av denne avgiften. Regjeringen skriver selv at det vil føre til reduserte utslippskutt på rundt 2 millioner tonn CO₂. Vil vil jo heller ha en skikkelig CO₂-pris, som deles ut igjen til folk som klimabelønning.

Med dagens løfter og mål styres verden mot en oppvarming på 2,4 grader.

Nå hviler et stort ansvar på SV for å sørge for å redde naturen, kollektivtransporten og fikse en bedre klimaprofil på budsjettet.

Vi skal gjøre det vi kan for å støtte og pushe SV her. Støre og Vedum har laget et budsjett for å gi velferd til gjennomsnittsnordmannen i år.

Vårt mål er å sikre velferd for alle for alltid.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.