Gå til sidens hovedinnhold

Ukas sykkelpost 9. juli

Der er to sykkelposter denne uka. Postene kan tas med sykkel, til fots, i rullestol eller barnevogn. Husk smittevern, ikke bli stående ved posten, hold avstand til andre.

Nybrua

Koordinater: 59, 6670° N / 9,6489° Ø

Posten er årets jazzpost til ære for Kongsberg jazzfestival. Nybrua sto ferdig i 1641, før det gikk trafikken over Lågen med ferge. I 1860 ble Nybrua tatt av flom, og en midlertidig pongtongbru ble lagt mellom Magasinparken og Kølabånn før brua ble bygd opp igjen. Dagens bru ble tatt i bruk i 1950. Skulpturene på brua kom i 1956-57. I november 2006 kunne Nybrua presenteres i ny prakt med både norske mynter, skjold, medaljer og ny lyssetting. Utsmykkingen ble produsert av Det norske myntverket, tidligere Den Kongelige Mynt. Den Kongelige Mynt ble etablert i 1686 for å lage mynt av sølvet fra gruvene. Det har vært kontinuerlig produksjon i over 330 år, og Mynta er i dag Norges nest eldste nålevende produksjonsbedrift. Posten henger på bruenden ved Mynta.

Hvambsida, Haugnes

Koordinater: 59, 6008° N / 9,7942° Ø

Gårdene Næss og Haugnes ligger på neset i Lågen rett sør for Øyenlågen, antakelig har de en gang i tida vært en samlet stor gård før oppdeling. Historien til gårdene går tilbake til sein middelalder. Det skal være funnet en pilspiss av jern på en av Næss-gårdene, neo som tyder på gammel bruk i området. Posten henger på stolpe for høyspentlinje der vei tar av ut til Nes.

Du registrerer ditt postbesøk ved å logge deg inn på www.turorientering.no. Ved første gangs innlogging i 2021 må du velge klubb - Velg Viken og deretter Kongsberg OL. Velg Turer, Ukas Sykkelpost 2021 og Poster og registrer ditt postbesøk. Husk å notere koden når du er på posten, det er denne du trenger for å "klippe" i klippekortet på nett.

Ta et bilde, del på Instagram, tagg med #sykkelpostkongsberg.

Det foretas premiering gjennom sesongen – både for deltakelse og for bilder.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.