Gå til sidens hovedinnhold

Ukas sykkelpost fredag 25. juni

Denne uka er det to sykkelposter. Postene kan tas med sykkel, til fots, i rullestol eller barnevogn. Husk smittevern, ikke bli stående ved posten, hold avstand til andre.

Gamlebrufoss kraftverk

Koordinater: 59, 6576° N / 9,6527° Ø

Gamlebrufoss kraftverk er et elvekraftverk som utnytter fallhøyde på 14 meter i Gamlebrufoss og Fabrikkfoss. Kraftverket har en maksimal slukeevne på 140 m3 pr. sekund og produserer 90 GWh strøm. Kraftverket ble satt i drift i 1971 og eier av Glitre Energi. Posten henger i Gamle Gomsrudvei ved nedkjøring til Ulefos Esco.

Sundhaugen, Sundet

Koordinater: 59, 6997° N / 9,8439° Ø

Sundet bru går over Sundet som forbinder Eikeren og Fiskumvannet. Brua bru ble oppført i 1980. Første bru over Sundet var Eikernsundet hengebru som sto ferdig i 1924. Før det skjedde all ferdsel over Sundet med båt, kabelferje de siste årene før den gamle hengebrua ble bygd. Sundhaugen er et friluftsområde med flere strender, turområde og god utsikt over både Fiskumvannet og Eikeren. Posten henger på østenden av brua, nærmest Sundhaugen.

Du registrerer ditt postbesøk ved å logge deg inn på www.turorientering.no. Ved første gangs innlogging i 2021 må du velge klubb - Velg Viken og deretter Kongsberg OL. Velg Turer, Ukas Sykkelpost 2021 og Poster og registrer ditt postbesøk. Husk å notere koden når du er på posten, det er denne du trenger for å "klippe" i klippekortet på nett.

Ta et bilde, del på Instagram, tagg med #sykkelpostkongsberg.

Det foretas premiering gjennom sesongen – både for deltakelse og for bilder.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.