Gå til sidens hovedinnhold

Ukas sykkelpost

Denne uka er det to sykkelposter. Postene kan tas med sykkel, til fots, i rullestol eller barnevogn. Husk smittevern, ikke bli stående ved posten, hold avstand til andre.

Sandsværveien

Koordinater: 59, 6545° N / 9, 6379° Ø

Sandsværveien er en av de eldste adkomstveiene til Kongsberg, og her har også trafikk mellom Saggrenda og byen gått. Bydelen Sandsværmoen litt nærmere sentrum skriver seg fra tidlig i Sølvverkstida. På vestsida av Sandsværveien er det en dyp forsenkning i terrenget. Dette er rester av en dødisgrop etter siste istid. Da isen trakk seg tilbake, lå det igjen en isrest i stein og grus avsatt av smeltevannet. Da isen smeltet ble det en forsenkning i terrenget. Posten henger på en stolpe ved krysset mellom Sandsværveien og Grynmølleveien.

Lurdalen

Koordinater: 59, 7112° N / 9, 6954° Ø

Lurdalen kan ha sitt navn fra gammelnorsk «Lúðr» som betyr «stokk» («uthulet stokk»). Denne delen av Lurdalen ligger i Øvre Eiker kommune, og flere av gårdene her antas å ha vært setre for gårder på Fiskum før det ble fast bosetting i området. Plassen nord for posten heter Nyrudseter, noe som tydelig viser opprinnelsen. Mange av plassene var bebodd av bergmenn på 1700-tallet. På flere av eiendommene er det verneverdige bygninger. Posten henger på et tre i et skogholt rett sør for høyspentlinje.

Du registrerer ditt postbesøk ved å logge deg inn på www.turorientering.no. Ved første gangs innlogging i 2021 må du velge klubb - Velg Viken og deretter Kongsberg OL. Velg Turer, Ukas Sykkelpost 2021 og Poster og registrer ditt postbesøk. Husk å notere koden når du er på posten, det er denne du trenger for å "klippe" i klippekortet på nett.

Ta et bilde, del på Instagram, tagg med #sykkelpostkongsberg.

Det foretas premiering gjennom sesongen – både for deltakelse og for bilder.

Kommentarer til denne saken