Gå til sidens hovedinnhold

Ukas sykkelpost

Denne uka er det en sykkelpost. Posten kan tas med sykkel, til fots, i rullestol eller barnevogn. Husk smittevern, ikke bli stående ved posten, hold avstand til andre.

Skrubbmoen, Styrstua

Koordinater: 59, 6318° N / 9,6812° Ø

Gårdene Rud og Laugerud skriver seg fra rydningstida i 11. og 12. århundre, gårdene ligger fra Labro og nordover langs Gomsrudveien. Skogen nord for Skrubbmoen hører til Vestre Laugerud. I bekkedalen rett sør for posten finner vi navnet Styrstua. Her lå teglverket som leverte teglstein til Kongsberg kirke. Det betyr at her var det leire for teglsteinsproduksjon. Dette området har dermed ligget under havets overflate etter istida, leire har blitt avsatt og dannet i saltvann. Du finner posten ved å sykle inn over Skrubbmoen, under jernbanen, veien nordover langs jernbanen og til veiens ende. Det bes om at all sykling skjer denne veien og ikke «korteste vei» fra Gomsrudveien og under jernbanen litt lengre nord.

Du registrerer ditt postbesøk ved å logge deg inn på www.turorientering.no. Ved første gangs innlogging i 2021 må du velge klubb - Velg Viken og deretter Kongsberg OL. Velg Turer, Ukas Sykkelpost 2021 og Poster og registrer ditt postbesøk. Husk å notere koden når du er på posten, det er denne du trenger for å "klippe" i klippekortet på nett.

Ta et bilde, del på Instagram, tagg med #sykkelpostkongsberg.

Det foretas premiering gjennom sesongen – både for deltakelse og for bilder.

Kommentarer til denne saken