Gå til sidens hovedinnhold

Ukas sykkelpost

Denne uka er det en sykkelpost. Posten kan tas med sykkel, til fots, i rullestol eller barnevogn. Husk smittevern, ikke bli stående ved posten, hold avstand til andre.

Ruudhytta

Koordinater: 59,6519° N / 9,6620° Ø

Ruudhytta blir omtalt som Norges første toppidrettssenter. Kemner Sigurd Ruud og en kamerat kjøpte hytta i 1903. Rundt hytta opprettet Ruud-gutta sammen med venner og familie et trenings­senter som skulle vise seg å bli svært viktig for at Kongsberg senere ble et sentrum for hoppsporten. I 1936 var det meste på plass med blant annet fotballbane, tennisbane, løpebane med doserte svinger, terrengløype og ikke minst ble det bygget badekulp og stupetårn. Området gikk etter hvert ut av bruk, og etter at Gamlegrendåsen ble utbygd som boligfelt begynte forfall av anlegget. Ved hjelp av ildsjeler i «Hannibalbakken & Ruud-hyttas Venner» er hytta nå tilbakeført til den stand den hadde på 1950-tallet og rundt hytta er det etablert et nytt treningsanlegg. Anlegget ble offisielt åpnet 18. august. Posten henger ved sti inn fra Christian Sindings vei til Ruudhytta rett på oversida av Gamlegrendåsen barnehage.

Du registrerer ditt postbesøk ved å logge deg inn på www.turorientering.no. Ved første gangs innlogging i 2021 må du velge klubb - Velg Viken og deretter Kongsberg OL. Velg Turer, Ukas Sykkelpost 2021 og Poster og registrer ditt postbesøk. Husk å notere koden når du er på posten, det er denne du trenger for å "klippe" i klippekortet på nett.

Ta et bilde, del på Instagram, tagg med #sykkelpostkongsberg.

Det foretas premiering gjennom sesongen – både for deltakelse og for bilder.

Kommentarer til denne saken