Gå til sidens hovedinnhold

Ukas sykkelpost

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne uka er det to sykkelposter. Postene kan tas med sykkel, til fots, i rullestol eller barnevogn. Husk smittevern, ikke bli stående ved posten, hold avstand til andre.

Lafteråsen

Koordinater: 59,6389°N / 9, 6748°Ø

Lafteråsen er sørligste boligfelt på Gamlegrendåsen, og feltet er snart ferdig utbygd. Øst for boligområdet pågår det anleggsarbeid med utbygging av høydebasseng for vannforsyning som skal sikre stabilt trykk og god vannforsyning for hele Kongsberg vannverk, men det bygges også med tanke på videre byutvikling sørover. Som en del av utbygginga forlenges lysløypa på Gamlegrendåsen med drøyt 200 meter. Posten henger på en stolpe på sidevei fra Lafteråsen østover mot skogen.

Kongensdamhytta

Koordinater: 59,6805°N / 9, 5318° Ø

Kongensdam på Knutefjell ble anlagt i 1711–1713 og er den største av dammene som ble bygd for å sikre driftsvann til Kongsberg Sølvverk. Kongensdamhytta ligger i nordenden av Kongensdam. Hytta ble bygd før 1862 og fungerte som damvokterbolig hvorformannen i arbeidslaget bodde. Hytta er en av mange Statskoghytter til fri bruk for allmennheten, men nå i 2020 er den stengt pga. vedlikehold. Hytta er fredet. Statskog har bygd anleggsvei fra Knutehytta og fram til Kongensdamhytta pga. vedlikehold av demningen i Kongens dam og av Kongensdamrenna. Adkomsten er med dette blitt enklere og passer for alle. Posten henger på ei furu ved enden på anleggsveien, her er det også en fin rasteplass. Besøk på denne posten kan gjerne kombineres med et besøk på Knytehytta.

Du registrerer ditt postbesøk ved å logge deg inn på www.turorientering.no. Ved første gangs innlogging i 2020 må du velge klubb – Velg Buskerud og deretter Kongsberg OL. Velg Turer, Ukas Sykkelpost 2020 og Poster og registrer ditt postbesøk. Husk å notere koden når du er på posten, det er denne du trenger for å «klippe» i klippekortet på nett.

Ta gjerne et bilde, del på Instagram, tagg med #sykkelpostkongsberg.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.