Denne uka er det en sykkelpost. Posten kan tas med sykkel, til fots, i rullestol eller barnevogn. Husk smittevern, ikke bli stående ved posten, hold avstand til andre.

Støperstua, Rudsåsveien

Koordinater: 59,6562° N / 9,7159° Ø

Turen går til Støperstua på Rudsåsveien. Her har det antakelig bodd en knappestøper som har gitt navn til plassen. Det opprinnelige navnet på plassen er usikkert. Plassen var bebodd fram til ca. 1850. Hovedhuset ble i 1867 flyttet til Grosvoldplassen. Posten er plassert rett øst for stikryss mot Haurevanna på Rudsåsveien 1,5 km sørøst for Majorplass. Her er det også et oppslag ved tuftene av plassen. Turen kan tas som en rundtur fra Gamlegrendåsen til fylkesveien ved Rud og hjem via Skollenborg. I Haurevanna er det mulighet til et bad.

Du registrerer ditt postbesøk ved å logge deg inn på www.turorientering.no. Ved første gangs innlogging i 2020 må du velge klubb – Velg Buskerud og deretter Kongsberg OL. Velg Turer, Ukas Sykkelpost 2020 og Poster og registrer ditt postbesøk. Husk å notere koden når du er på posten, det er denne du trenger for å «klippe» i klippekortet på nett.

Ta gjerne et bilde, del på Instagram, tagg med #sykkelpostkongsberg.