Gå til sidens hovedinnhold

Ukas sykkelpost

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne uka er det to sykkelposter. Den ene henger på lysthuset i Nansens gate, den andre er i nordenden av Kjennerudvannet.

Postene kan tas med sykkel, til fots, i rullestol eller barnevogn. Husk smittevern, ikke bli stående ved posten, hold avstand til andre.

Lysthuset, Nansens gate

Koordinater: 59,6647° N / 9,6460° Ø

Vestsida har verdifulle bygningsmiljøer, og mange perler blant bygningene. En av de «søteste» bygningene må være det lille lysthuset på hjørnet av Kirkegata og Nansens gate. Lysthuset stammer fra midten av 1800-tallet, og det er vernet. Nå i høst rommer lysthuset noe som kalles «Verdens viktigste utstilling». Utstillingen dreier seg om utenforskap, inkludering og synlighet, og den inneholder portretter av flere arbeidstakere hos ASVO Kongsberg. Utstillingen er gratis og døgnåpen til 19. september – ta turen! Posten henger på en lyktestolpe i Nansens gate.

Kjennerudvannet nord

Koordinater: 59,6922°N / 9,6850° Ø

Det er spor og rester etter gruvedrift flere steder rundt Kjennerudvannet. Det var gruvedrift ved nordenden av vannet alt tidlig på 1700-tallet, og seinere har Kjennerudvannsgruvene vært i drift i flere perioder, både under Kongsberg Sølvverk og i regi av private selskaper. På vestsida av Lurdalsveien rett nord for vannet er det en stor berghald fra ei gruve som ligger rett på baksida av åsen vest for veien. Posten henger på en stolpe nesten på toppen av bakken opp fra nordenden av Kjennerudvannet.

Du registrerer ditt postbesøk ved å logge deg inn på www.turorientering.no. Ved første gangs innlogging i 2020 må du velge klubb – Velg Buskerud og deretter Kongsberg OL. Velg Turer, Ukas Sykkelpost 2020 og Poster og registrer ditt postbesøk. Husk å notere koden når du er på posten, det er denne du trenger for å «klippe» i klippekortet på nett.

Ta gjerne et bilde, del på Instagram, tagg med #sykkelpostkongsberg.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.