Gå til sidens hovedinnhold

Ukas sykkelpost

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne uka er det en sykkelpost. Den ligger på Grosvold. Posten kan tas med sykkel, til fots, i rullestol eller barnevogn. Husk smittevern, ikke bli stående ved posten, hold avstand til andre.

Grosvold

Koordinater: 59,6352°N / 9,7229° Ø

Gården Grosvold antas å stamme fra overgangstida mellom vikingtid og middelalder, dvs. at de første bosettingene kan ha skjedd for rundt 1.000 år siden. Navnet er usikkert, men kan ha sin betydning fra "Gratr" som betyr eng som er vond å slå, og "váll" med betydning av gras som kan ha blitt brent. Kanskje har det vært brent vekk gras som har vært næringsfattig og vanskelig å slå? Vi er i et av de eldre kulturlandskapene rundt Kongsberg. Gården Grosvold er seinere delt i flere bruk. Posten henger langs Grosvoldveien ved vei til Nordre Grosvold.

Du registrerer ditt postbesøk ved å logge deg inn på www.turorientering.no. Ved første gangs innlogging i 2020 må du velge klubb - Velg Buskerud og deretter Kongsberg OL. Velg Turer, Ukas Sykkelpost 2020 og Poster og registrer ditt postbesøk. Husk å notere koden når du er på posten, det er denne du trenger for å "klippe" i klippekortet på nett.

Ta gjerne et bilde, del på Instagram, tagg med #sykkelpostkongsberg.

Kommentarer til denne saken