«Kjære UKM-deltaker, på grunn av dagens Korona-situasjon, ser vi oss dessverre nødt til å avlyse helgens UKM-arrangement.», skriver de på Facebook-siden til UKM Kongsberg. Arrangementet skulle egentlig skje lørdag.

Eldrid Ninive Andersen er en av kontaktpersonene. Hun forteller at deltakerne ble orientert tirsdag ettermiddag.

– Det var viktig for oss å få ut den informasjonen på et tidspunkt hvor de var hjemme og kunne prate med foreldrene sine,istedenfor at de var på skolen og fikk det på SMS.

150 deltakere var påmeldt i år.

– Dette handler om mange barn og ungdom, så det er litt for å trygge dem så de ikke blir redde. Vi har hatt en litt uggen følelse et par dager, og nå valgte vi å være føre var, sier hun.

– Det er ikke en hyggelig situasjon, men vi ser at det er riktig. Også håper vi å kunne trå i gang et større arrangement senere i år, sier hun.

Laagendalsposten meldte tirsdag kveld at flere arrangementer på Krona kan rammes., etter at Folkehelseinstituttet (FHI) gikk ut med en anbefaling om å avlyse eller utsette arrangementer med over 500 deltakere. Det var på det tidspunktet ikke kjent om arrangementer i musikkteatret denne uka ville rammes.